Bayburtlu kadınlar aşureyle maharetlerini sergilediler

Bayburt'ta Elvan-Der Kadın Derneği'nin tarafından aşure yarışması düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşure yarışmasında ev hanımlarının maharetleri görücüye çıktı.

Bayburt Fem Dershanesi toplantı salonunda düzenlediği yarışma çekişmeli geçti. Jüri üyeliğini Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın eşi Mülkiye Polat, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak'ın eşi Ayşe Yumak ve ev hanımı İmran Özbey ve Özlem Saka'nın yaptığı yarışmaya 20 kişi katıldı. Yarışma sonunda Sevgi Mercimek birinci, Şenay Çeker ikinci, Emine Makili ise üçüncü oldu. Birinciye elektrik süpürgesi ikinciye mutfak robotu, üçüncüye el blenderi hediye edildi.

Dernek Başkanı Emine Karaca, Aşure Günü'nün pek çok kesim tarafından önemli bir gün olarak kabul edildiğini belirterek, "Biz de bu günü Bayburtlu hanımlar ile beraber geçirelim, onlarla güzel bir etkinlikte bulunalım istedik. Elvan-Der olarak böyle bir gün tertipledik. Aşure bilindiği gibi pek çok malzemenin bir araya gelmesiyle yapılan herkesin sevdiği ve ortaya tek bir tadın çıktığı bir tatlı. Biz de bütün toplumun her kesimine ulaşarak böyle tek bir tat, tek bir duygu ortaya çıkaralım istedik ve böyle bir gün tertip ettik. Güzel neşeli bir gün olarak geçti yarışmamız. "dedi.

Derneği 10 Mart 2012 tarihinde açıldığını ve 9 aylık bir geçmişinin olduğunu hatırlatan Karaca, daha önce yaptıkları faaliyeti ise şöyle sıraladı: "Belli gün ve haftalarda programlar tertip ettik. Anneler Günü etkinliği yaptık. Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlarımızın gününü kutladık. Kutlu doğum programları yaptık. Fakir öğrenciler yararına kermes düzenledik. Bundan sonra Bayburtlu kadınlarla organizasyonlarımıza ve faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bayburtlu kadınlar destek verdiği sürece biz faaliyetlerimize devam edeceğiz." diye konuştu.

Jüri Üyesi Mülkiye Polat, Elvan-Der Derneği'ne böyle bir programı hazırladığı için teşekkür ederken, juri olarak seçim yapmakta çok zorlandığını, hepsinin birbirinden lezzetli olduğunu kaydetti. Birinci olan Sevgi Mercimek ise çok mutlu olduğunu kaydederek bu tür programların yaygınlaşması temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber