Balıkesirli öğretmenler bin 500 kişilik aşure dağıttı

Balıkesir Eğitim ve Sevgi Derneği (BESDER) tarafından Öğretmenler Günü ve Haftası dolayısıyla düzenlenen programda, bin 200 kişilik aşure dağıtıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sunucu Asım Yıldırım hikaye ve şiirler okurken Gökmen ise türküler seslendirdi. Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, öğretmenler ve ailelerinin katıldığı programda, önümüzdeki yıl mesleğe adım atacak genç öğretmen adayları da hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan BESDER Başkanı Ahmet Doğan, "Hz. Ali (RA)'nin, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." sözünün muhatabı olan öğretmen arkadaşlarım. Derneğimiz, 16 ili kapsayan Ege Eğitimciler Platformu'na üyedir. Bireyler arası iletişim, barış, güven, fedakârlık, hoşgörü ve başarıyı oluşturan önemli özelliklerden biri sevgidir. Sevginin olduğu alanlarda yenilikler, güzellikler ve başarılar gelir. Ümidimizi, yaşama sevincimizi ve gücümüzü sevgiden alırız. Değişmeyen değerlerden biri sevgidir. Gücünü sevgiden alan ve öncelikli hedefi eğitim olan derneğimiz, eğitim ve sevgiyi biraraya getirme çabası içinde 2008 yılından bu yana birçok faaliyet gerçekleştirdi. Öğretmenlerimizin gününü kutluyorum, ömür boyu sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum." dedi.

Aynı zamanda öğretmen olan Belediye Başkanı Ok da bütün öğretmenlerin gününü kutlayarak, "Bizleri neşelendirirken aslında omuzlarımızdaki manevi yükü kat kat arttıran bu güzel programda, bize bu mesajları veren dostlara gönül dolusu teşekkür ediyorum. İşte Türkiye bu; Sakaryalısıyla, Diyarbakırlısıyla ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan şeref duyan." şeklinde konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın da büyük medeniyetlerin büyük heyecanlarla oluştuğunu belirterek, "O heyecanı oluşturan bu gençler, bu öğretmenlerdir. Onlar bizim geleceğe umutla bakmamıza sebep oldular. Öğretmenler Günü'nüzü kutlayorum." dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Yıldırım'ın anlattığı hikayelere, Gökmen sazıyla eşlik etti. Geçen Van'da öğretmenlerle biraraya geldiğini belirten Gökmen, depremin ardından gönüllü öğretmenlerin dik duruşuyla yeni bir şehrin inşa edildiğini söyledi. Programın sonunda Başkan Ok ve İl Milli Eğitim Müdürü Aydın, Asım Yıldırım ve Gökmen'e çiçek verdi. Yıldırım ise kitaplarını imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber