Bursa Emniyet Müdürü: 40 milyon TL trafik ceza yazdık, rahatsızım

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, trafikte kural ihlali yapan sürücülere bu yıl içinde kesilen ceza oranının 40 milyon TL'ye ulaştığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa İrfan Eğitimciler Derneği tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Emniyet Müdürü Kahya, önemli açıklamalarda bulundu.

Trafik cezalarındaki artışa dikkat çeken Kahya, eğitimin önemine işaret etti. İnsanların bilmelerine rağmen kural ihlali yapmaya devam ettiğini ifade eden Kahya, şöyle konuştu: ?Bu yıl sadece trafik konularına baktığımızda 40 trilyon ceza yazdığımızı biliyoruz. Daha yıl bitmedi. Bu daha da artacak. Ne cezası bu! Kırmızı ışıkta geçmek, hız ihlali yapmak gibi konulardan trafik sisteminden bu kadar ceza yazmışız. Bu bizi çok rahatsız ediyor.?

?İNSANLARI EĞİTEMEDİĞİMİZ ORTAYA ÇIKIYOR?

Kahya, kural ihlallerinin nedenini araştırdıklarında karşılarına çıkan sonucu ise şöyle açıkladı: ?Herkes kırmızı ışıkta geçilmeyeceğini biliyor. Alkol aldığı zaman araba kullanmaması gerektiğini biliyor. Şehir içinde ve şehir dışında kaç kilometre hızla araç kullanması gerektiğini biliyor. Fakat bile bile bu ihlalleri yapıyorlar. Sonuçta da kazalara neden oluyorlar. Bir sürü can ve mal kaybına neden oluyorlar. Bunu bilimsel platformlarda araştırdığımızda neden yapar bunu bir insan. Bu kurallar insanlar için konmuş. Kural ihlali yapıyorlar, sebebi nedir diye araştırdığımızda, çok iyi öğrettiğimiz ancak insanları eğitemediğimiz ortaya çıkıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber