Tarsus Müftüsü: Aşure Günü 'Dünya Barış Günü' olarak kutlanmalı

Tarsus Müftüsü önemli olayları içeren ?Aşure Günü'nün' ?Dünya Barış Günü' olarak kutlanması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Tarsus ilçesinde ?Kardeş Kurslarımız Buluşuyor Projesi' çerçevesinde kuran kursları öğreticileri ve öğrencileri bir araya geldi. Tozkoparan Mahallesi Camii Kuran Kursu'nun ev sahipliğini yaptığı kardeşlik buluşmasına, Tarsus Müftüsü Abdülkerim Akbaba ile eşi Şükran Akbaba da katıldı.

Müftü Akbaba, Aşure'nin Müslümanlar için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, ?Önemli olayları içeren bu günün beklide ?Dünya Barış Günü' olarak kutlanması gerekiyor.? dedi.

Aşure'nin çok farklı malzemelerin bir araya gelmesi ile oluşturulan bir yiyecek olduğunu vurgulayan Müftü Akbaba şöyle devam etti: ?Dikkat edin! Teklik içinde çokluğu barındıran bir yiyecek. Demek ki, bir çok malzemeyi bir araya getirip tek bir yemek olarak sunup, insanlara lezzet vermek, tat vermek mümkün. Bu günün artık bir gelenek, bir kültür olarak hayatımızda sürekli olarak yer alması ve bizlerin de çok farklı olmamıza karşın, birlikteliğimizden bu denli güzelliklerin yansımasının mümkün olabileceğini hatırlatmak istiyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber