TESK önünde papuçlu eylem

Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası seçimlerindeki usulsüzlük iddiasıyla ilgili yargının kararı da tartışmalar devam ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel kuruldaki başkan adaylarından Zekeriya Murat, Ahilik geleneğinde işini iyi yapmayan esnafın uyarılması anlamına gelen 'pabucun dama atılması' eylemini gerçekleştirerek, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'i istifaya çağırdı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK ) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in, TESK başkanlığına kadar uzanan seçim sürecinin ilk kademesini oluşturan Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası seçimlerindeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili yargı kararını açıkladı. Danıştay 8. Dairesi'nin, 'usül yönünden' bozma kararını düzelterek dosyayı bir kez daha görüşen Ankara 2. İdare Mahkemesi, bir önceki kararı doğrultusunda Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası'nın 21.03.2010 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında hukuka aykırı işlemler yapıldığına hükmetti ve 'Olağanüstü Genel Kurul'a gidilmesi yönünde karar verdi.

Palandöken'e karşı yarışan ve seçimi 42 oy farkla kaybeden Zekerya Murat, Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası'nın 21.03.2010 tarihinde yapılan hazırol listesinde 5 bin kişinin usulsüz olarak yer aldığını ve listede 263 kişinin usulsüz olarak oy kullandığını iddia etti. Bunun sonucunda olağanüstü genel kurula gidilmesi yönünde mahkeme kararı alındığını açıklayan Murat, mahkeme kararıyla bakanlığın seçim tarihi belirleyeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber