30 bin lira isteyen 4 kişiden 2'si tutuklandı

Büğdüz beldesinde değerli tarihi eserlerin bulunduğunu söyleyerek bu eserleri toprak altından çıkarma karşılığında bir vatandaştan 30 bin lira istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre Büğdüz beldesinde yaşayan Y.Ö, Jandarma İmdat Hattı'nı arayarak beldeye gelen bazı kişilerin babası H.H.Ö'den bölgedeki tarihi eserleri toprak altından çıkarma karşılığında 30 bin lira istediklerini bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, H.H.Ö'nün evine operasyon düzenledi. Operasyonda evde bulunan Orhan Gönültaş gözaltına alındı,

yanındaki bir adet sahte Meryem Ana heykelciği, bir adet Viking heykelciği, bir adet Artemis heykelciği ve bir adet dışı alçı kaplama seramik kap ele geçirildi.

Jandarma soruşturma kapsamında Burdur kent merkezindeki bir otelde kalan Aydın Çetiner, M.C ve A.Ç'yi gözaltına aldı.

Jandarmadaki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Gönültaş ve Çetiner, çıkarıldıkları mahkemece "dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.

Diğer iki kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada zanlıların polise verdikleri ifadede, daha önceden Büğdüz beldesine gömdükleri sahte tarihi eserleri yeni bulunmuş gibi Y.Ö'ye gösterdikleri, bölgeyle ilgili bilgileri ise İsviçre'de yaşayan bir papazdan aldıklarını söyledikleri öğrenildi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber