Cezaevinde yazdığı şiirlerden oluşan kitabını Vali'nin katılımıyla tanıttı

Adıyaman'da 5 ay kaldığı cezaevinde yazdığı şiirlerinden oluşan kitabını Gülşen Ersaran, Vali Mahmut Demirtaş'ın katılımıyla tanıttı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ersaran, 5 ay kaldığı Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşadıklarından etkilenerek toplam 134 şiir yazdı. 5 ayın sonunda özgürlüğüne kavuşan Ersaran, şiirlerini "Parmaklıklar ardında kelepçeli yüreğim" ismini verdiği kitapta topladı.

Adıyaman İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen kitap tanıtım toplantısında konuşan Ersaran, cezaevine düşeceğini hiç ihtimal vermediğini ancak yaptığı bir hata yüzünden cezaevine girdiğini belirterek, "Yaptığım hatanın bedelini cezaevine girerek çektim. Cezaevinde çok şükür kendimi düzelttiğime inanıyorum. Belki bunu cezaevine düşmeden önce de düzeltebilirdim ama her şeyde bir hayır vardır. En güzel hayrım cezaevinde böyle güzel bir kitap çıkartmam" dedi.

Kitabının bütün mahkumlara örnek olmasını isteyen Ersaran, böyle bir kitap çıkartacağına ihtimal verilmediğini ve bazı mahkumların kendisiyle alay ettiğini dile getirdi.

Anne olarak cezaevine girdiğini de aktaran Ersaran, "Bu duygunun, acının tarifi kelimelerle gerçekten tarifsiz. Cezaevinde kendimi kitaplara verdim. Sürekli okudum, yazdım. Yarım saat bile elimden kitap düşürmedim, orayı en güzel şekilde değerlendirmeye çalıştım" diye konuştu.

Törene katılan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise böyle bir kitap çıkardığı için Eraslan'ı kutladığını belirterek, "Gerçekten acılı günler yaşamış. Tabi kendisi hem ders almış, hem ibretlik olsun diye kamuoyuna da bu duygu ve düşüncelerini paylaştı. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Ersaran, imzaladığı kitabını Vali Demirtaş'a hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber