Bu projeyle öğrenciler kötü alışkanlıklardan korunacak

Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) gençleri madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla SODES destekli proje hazırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Gençlerimizi bilinçlendirelim, madde bağımlılığına karşı koruyalım' başlığıyla kabul edilen projede çocuklarla birlikte anne babalar da eğitilecek.

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Adana Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülecek ?Gençlerimizi bilinçlendirelim, madde bağımlılığına karşı koruyalım? konulu projesinin protokolü Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve SAMEDER Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Berber arasında imzalandı.

Aynı zamanda doktor olan SAMEDER Başkanı Bünyamin Berber, projeyle ?bir defadan bir şey olmaz' diyerek başlanılan sigara, alkol, tiner koklama alışkanlığı, esrar, eroin ve kokain gibi maddelerin insan üzerindeki olumsuz etkilerinin ve zararlarının anlatılacağını aktardı. Berber, ?Ülkemizde kötü alışkanlıklara başlama ilköğretim seviyesine kadar düştü. Buna en kısa zamanda çare bulmalıyız. Aksi takdirde gelecek nesiller tehdit altında kalacak. Geleceğimizi kurtarma adına devletin bütün yetkililerin bu konuda gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz.? dedi.

Tiner koklama alışkanlığı, sigara, alkol, esrar, eroin ve kokain gibi maddelerin kısa sürede bağımlılık meydana getirdiğini ifade eden SAMEDER Başkanı Berber, ?Özellikle Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ilçelerinin varoş bölgeleri ve gelir seviyesi yüksek olan Çukurova ilçesindeki öğrencilerimiz tehlike altındadırlar. Bunun için öncelikle bu bölgelerdeki ortaöğretim kurumlarına giden öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.? diye konuştu.

Bu proje kapsamında okul idarecileri ve öğretmenlerinin yanı sıra veliler de büyük işler düştüğünü söyleyen Berber, ?Bu proje ile öğrencilerimizle birlikte velileri ve öğretmenlerimizi de madde bağımlılığına karşı bilgilendirmeyi hedefliyoruz .? ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber