'Okul Sütü Projesi'ni sonuna kadar destekliyoruz'

Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yılmaz Karabulut, Okul Sütü Projesi'ni sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde çocuklara süt içme alışkanlığını kazandırmak amacıyla Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftada üç gün okullarda süt dağıtılacağını dile getiren Karabulut, "Okul Sütü Projesi'yle üreticilerimizin sütlerinin değerine değer katılmıştır." dedi.

Projeye göre 9 milyon öğrenciye, 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılacak. Öğrenci velileri, öğretmenler, aile hekimleri, ve kurumlarca süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler, okul yönetim tarafından program dışında tutulacak. Okul sütü programı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitin Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülecek. Okul sütünün tedariki ve illere dağıtımında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, okullara ulaştırılmasında, kontrolünde ve uygun şartlarda muhafazası ve tüketimlerinin sağlanmasında ilgili makamlar sorumlu olacak.

Okul Sütü Programı'nın çocukluktan itibaren süt içme alışkanlığının kazandırılması ve sağlıklı nesiller yetişmesi açısından oldukça önemli olduğunu kaydeden Karabulut, "Okul Sütü Projesi'ni sonuna kadar destekliyoruz. Proje ile üreticilerimizin sütlerinin değerine değer katılmaktadır. Üreticimizin emeğinin boşa gitmesi de önlenmektedir. Bu proje ile üretim, kalite ve hijyen de daha çok artmaktadır. Her gün 2 bardak süt iç, süt içir. Projeyi sonuna kadar destekliyoruz." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber