Yenilenen Kuğulu Park, yılbaşında hizmete girecek

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yeniden yapılanması süren Kuğulu Park çalışmalarını denetledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenileme çalışmaları hakkında yetkilerden bilgi alan Bülent Tanık, parkın yeni görünümüyle, yeni yıl itibariyle Ankaralıların hizmetine sunulacağı bilgisini verdi.

Yoğun su sızması sonucu, 520 metrekarelik havuzda, günlük 20 ton kadar su kaybı yaşandığını ve su kaybının yaz aylarında yaklaşık 30 tona çıktığını ifade eden Başkan Tanık, işe ilk olarak kuğuları başka bir parka nakil ederek ve havuz suyunu tahliye ederek başladıklarını söyledi. Yenileme çalışmaları ile, havuz zemini su sızdırmayacak niteliğe kavuşturularak, doğal taş kaplanmaya başlandı. Park zeminin baştan sona değiştirilerek yenileceğini ifade eden Başkan Tanık, oturma grupları, aydınlatma direkleri, kent estetiğine uygun çöp kutuları, ahşap çit, çocuk oyun grupları ve zengin bitkisel dokusu ile Kuğulu Park'ın, Başkent'e yakışır bir çehreye dönüşeceğini kaydetti.

Parkta daha şık, yoğun ancak enerji tasarruflu bir aydınlatma yapılacağının altını çizen Tanık, toprak altında kalan mini şelalenin de, gün yüzüne çıkarılarak, parka özgün bir hava kazandıracağını belirtti. 40 yıllık kullanım sonucu tahribata uğrayan ve onarımı için özel izne tabi tutulan Kuğulu Park'ın, tadilatını gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Tanık, ?Ankaralılar için özel anlamı olan ve hatıralarla dolu bu park, yenilenme çalışmaları sonunda eskisinden daha fazla ziyaret edilen keyifli bir yer haline gelecek. Türkiye'nin kalbi Başkent'e yaraşır, doğa harikası bir mekanı aslına uygun olarak restore etmek gurur verici. Çalışmaları yılbaşına bitirerek Kuğulu Park'ı halkımızın daha rahat ve verimli kullanabileceği halde hizmete sunmaya çalışacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber