Alaca'da okullara atık pil toplama makinesi dağıtıldı

Çorum'un Alaca ilçesi Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 10 okula atık pil toplama makinesi dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeden yapılan açıklamaya göre insan sağlığına ve çevreye tehlike oluşturan pillerin toplanarak geri dönüşümü sağlanacağı belirtildi. Sakarya İlköğretim Okulu'nda düzenlenen dağıtım törenine ilçe Kaymakamı Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, atık pil toplama makinesinin pili aldığını ölçtüğünü ve eğer boşsa haznesine aldığını kaydetti. Eyvaz ''Eğer pil boşsa hediye veriyor. Dolu pil atıldığında ise pili tekrar iade ediyor. 1 pil 20 çuval toprağı radyasyon yayarak yok ediyor. Alaca Belediyesi, bu yönüyle de çevreye duyarlı bir hizmette bulundu.'' dedi.

Eyvaz, son yıllarda artan pil kullanımının, insan sağlığı ve çevre için potansiyel tehlike oluşturduğunu söyledi. Seçim vaatlerinden birinin daha gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını dile getiren Eyvaz, kullanılmış pillerin tehlike oluşturmaması için 10 okula atık pil toplama makinesi dağıttıklarını belirten Başkan Eyvaz, ''Okullara dağıttığımız atık pil toplama makineleri ile başta çocuklar olmak üzere bütün vatandaşlara, atık pil toplama alışkanlığı kazandırılması ve gerekli eğitiminin verilerek çevreye karşı daha bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunulması amaçlanmıştır.'' diye konuştu.

Kaymakam Ayhan Yazgan ise, atık pil toplama makinesinin dağıtımını sağlayanlara teşekkür ederek ''Atık pillerin artık toplanarak geri dönüşümünün sağlanması önemli bir proje ''dedi.

Okullarda toplanan atık piller, her hafta belediye ekipleri tarafından toplanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber