Yıldız Dağı, kış turizmine kazandırılıyor

Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Yıldız Dağı'nın kış turizmine kazandırılması projesiyle ilgili Sivas Valisi Zübeyir Kemelek bir açıklama yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kemelek, "Yıldız Dağı'nın 10 buçuk milyon lira ödeneği var. Yol çalışması için iş makineleri gitti. Önümüzdeki sezon orada kapsamlı bir çalışmaya başlayacağız. Projesi de Kültür ve Turizm Bakanlığı yüksek kurulunda onay bekliyor." dedi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Sivas Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında konuşan Vali Zübeyir Kemelek, "Köy altyapılarının yapılması, bakım onarımlarının gerçekleştirilmesi, okul ve içme suyu gibi işleri Köylere Hizmet Götürme Birliği marifetiyle yapmaktayız. Bunun hem pratik faydaları var hem de daha kısa sürede daha ucuza yapma imkanları var. O nedenle Köylere Hizmet Götürme Birlikleri son derece fonksiyonel bir kurum olmaktadır." dedi.

Sivas merkez köylerinin sayı itibariyle birçok ilden fazla olduğunu vurgulayan Vali Kemelek, "Türkiye'de hiçbir ilçenin 150 köyü yoktur. Sivas'ın merkez ilçesinin 150 tane köyü var. Bu epey bir yekün oluşturmaktadır. Dolayısıyla Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin çok güçlü ve donanımlı bir birlik olması gerekiyor." diye konuştu.

Kış turizmine kazandırılması planlanan Yıldız Dağı Projesine de değinen Vali Kemelek, şöyle konuştu:

"Yıldız Dağı'nın 10 buçuk milyon lira ödeneği var. Yol çalışması için iş makineleri gitti. Önümüzdeki sezon orada kapsamlı bir çalışmaya başlayacağız. Projesi de Kültür ve Turizm Bakanlığı yüksek kurulunda onay bekliyor. Bölgedeki turizm alanının canlanması zaman istiyor. En yakın Kayseri'ye bakarsanız yıllardır altyapı çalışmalarını sürdürüyorlar. Erciyes'in Kayseri'ye getirisi yeni olmaya başladı. Biz daha başlangıç dönemindeyiz. O bölgede daha çok işimiz var. Tabi bu çalışmalar o hattaki köylerimizin ulaşımına da çok olumlu katkıda bulunacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber