İki hastaya umut oldu

Denizli'de, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden 72 yaşındaki şahsın böbrekleri, İzmir'de organ nakli bekleyen iki hastaya umut oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süre önce rahatsızlanarak Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen Etem Henkoğlu, acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Nöroloji Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırıldı. Etem Henkoğlu, yoğun bakımda geçirdiği dört günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Henkoğlu'nun organları çocukları tarafından bağışlandı. Yapılan operasyon sonucunda Etem Henkoğlu'nun iki böbreği İzmir'de organ bekleyen iki hastaya gönderildi.

Etem Henkoğlu'nun kızı Kiraz Çakıcı, organ naklinin bulunmasının zor olduğunu bildiğini, bu yüzden babasının organlarını bağışladıklarını söyleyerek şöyle konuştu: ?Babam sağken herhangi bir organ bağışıyla ilgili talebi olmadı. Babamın beyin ölümü gerçekleştikten sonra hastane yetkililerinden bize gelen talep doğrultusunda babamın organlarını bağışladık. Annemi de 10 ay önce karaciğer yetmezliğinden kaybetmiştik. Belki karaciğer nakli yapılabilseydi annem şu an aramızda olabilirdi. Ben de bir sağlık çalışanı olarak organ naklinin önemini ve ne kadar zor bulunduğunu biliyorum. Babamın organlarını bağışlayarak onun adına başka birine hayat verebildiysek ne mutlu bize?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber