Öğretmenlere özel gece

Aksiyon Eğitimciler Derneği tarafından 24 Kasım öğretmenler günü sonrası, öğretmenlere yönelik özel bir gece düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proma Altınşiş Restaurant'ta düzenlenen programa; Elbistan Kaymakam Vekili Numan Altay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat, eğitim sendikalarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve eğitim çalışanları katıldı.

Programda, emekli olan öğretmenlere de dernek yönetimi tarafından hizmet sürelerindeki başarılı çalışmalarından dolayı hediye takdim edildi.

Akşam yemeğinin ardından Aksiyon Eğitimciler Derneği Başkanı Cuma Cırık, günün önemine binaen bir konuşma yaptı.

Cırık, ?Derneğimiz kurulalı bir yılı aşkın bir süre oldu. Bu süre içerisinde birçok faaliyette bulunduk. Hz. Ali'nin; ?İlim servetten daha kıymetlidir. Çünkü serveti sen korursun, halbuki ilim seni korur? sözünü kendisine şiar edinmiş olan derneğimiz, eğitim camiamızda her türlü dayanışmayı sağlamak, yardıma muhtaç çocukların eğitimlerine destek olmak ve gençlerimize yol göstererek onlara yeni imkanlar sağlamayı amaçlamıştır. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal ve hizmet mesleğidir. Öğretmenliği çok aziz bilmeli, onu bir peygamber mesleği olarak algılamalı ve öyle değerlendirilmelidir. Gerçek şu ki, millete hizmet eden insanlar arasında öğretmene denk bir insan göstermek mümkün değildir. Allah'a en yakın insanlar, hayatını başkalarına faydalı olmaya adamış öğretmenlerdir. Çünkü insanı inşa eden onlardır; toplumu inşa eden onlardır; hali inşa edecek olan ve geleceğe mührünü basacak olan da yine onlardır. Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle süslemeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz? dedi.

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, ?Öğretmenlik bir etiket işi de değildir. Sadece öğretmen olarak etiketlenmek o iş için yeterli değildir. Öğretmenlik bir yaşam biçimidir. Toplumda bütün öğretici olanlar bu misyonu öğrenmiş bulunmalıdır? dedi.

Kaymakam Vekili Numan Altay ise, öğretmenlerin toplum hayatındaki önemine değinerek, kutsal bir görevi ifa ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber