Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Aydın'ın en köklü okulu olan ve Cumhuriyet döneminden günümüze pek çok başarılı ismi yetiştiren Aydın Lisesi, yaklaşık bir asırlık başarı geleneğini sürdürmeye çalışıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Aile Birliği ve Okul İdaresi, Aydın'ı başarı ile temsil eden öğrencilerini plaketle ödüllendirdi.

Aydın Lisesi öğrencilerinin geçen yıl üniversite sınavlarında ciddi başarı elde ettiğini ve bu yıl da çeşitli projelerde Aydın'ı başarı ile temsil ederek çeşitli ödüller aldıklarını belirten Okul Müdürü Ertuğrul Irmak, öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 26 Haziran-2 Eylül 2012 tarihleri arasında ?Seyyah Ulu Çınarın İzinde? adlı projesi kapsamında düzenlenen gezilere katılan 12-H sınıfı öğrencilerinden Selinay Şendir, gezi hatıralarından oluşan ?Seyyahname? isimli eseriyle ilk 10'a girdi ve İpad2 ile ödüllendirildi. Aydın'da düzenlenen 10 Kasım 2012 anma etkinlikleri kapsamında da 12-H sınıfı öğrencilerinden Elvan Aydemir ?Atatürk? konulu kompozisyonuyla il 1.si oldu. Öte yandan Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın Eğitim ve Kültür Bürosu'nun fonlarıyla desteklenen Genç Öğrenci Değişim Programında (YES) 11-M sınıfından Nurten Konakçı, Amerika'ya gitmeye hak kazandı. Programın amacının ?11 Eylül saldırılarından sonra, Amerikan Kongresinin aldığı kararla, özellikle Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkelerle Amerikalılar arasında uluslararası anlayış köprüleri kurmak? olduğunu belirten Nurten Konakçı ?Türk Kültür Vakfı tarafından önce Türkçe sınava girdik. Daha sonra Türkçe ve İngilizce mülakata girdik. Ve YES bursuna aday olmaya hak kazandık. Önümüzdeki yıl eğitimimi Amerika'da sürdüreceğim. Bu kapsamda ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edip tanıtmak için elimden gelen gayreti göstereceğim? dedi.

Öğrencilerin başarısından büyük mutluluk duyduklarını belirten Okul Müdürü Ertuğrul Irmak ve Okul Aile Birliği Başkanı Melihat Tuğan, kendilerine her türlü desteği veren başta Aydın Valisi Kerem Al olmak üzere Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber