İnegöl OSB Camii yarın ibadete açılıyor

Çoğunluğu tekstil sanayiine yönelik 100 civarında fabrikanın yaklaşık 15 bin civarında çalışanı ile faaliyette bulunduğu İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan cami yarın (Cuma) açılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi tarafından sanayicilerin katkılarıyla yaptırılan OSB Camii nihayet ibadete açılıyor. OSB Müdürü Erol Eruğur, OSB Camii'nin yarın cuma namazı öncesinde düzenlenecek sade bir törenle ibadete açılacağını bildirdi. Cami inşaatının uzun yıllardan beri devam ettiğini belirten Müdür Erol Eruğur, "Daha önceki açıklamalarda yaptığım gibi, atık su arıtma tesisleri ve çamur kurutma tesisleri öncelik kazandığı için, cami inşaatını az ödeneklerle devam ettirmeye

gayret ediyorduk. Proje değişikliği biraz zaman almıştı. Ondan sonra da yapımı biraz zaman aldı. Ama çok şükür artık bugün camimizin içi ve dışının da bir kısmı bitmiş durumda. Allah nasip ederse bu cuma ibadete açmış olacağız. Herkesin merak ettiği bu muhteşem mabedi cuma namazı ile

açmış olacağız. Resmi bir açılış şeklinde olmayacak. Çevre düzenlemesi de tam anlamıyla bittiği zaman, devlet büyüklerimizin de iştirakiyle inşallah resmi açılışı yapacağız" dedi.

OSB Camii yaklaşık 20 bin metrekarelik alana inşa edildi. 2 bin 500 metrekare kapalı alana oturan camiden mahfilleriyle birlikte 3 bin kişi faydalanabilecek. Selçuklu, Osmanlı ve modern mimarinin bir harmanı olan camiye 1995 yılından bu yana 7 milyon lira civarında para harcandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber