Caminin eski isminin iadesine ret kararı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan ve 3 yıl önce adı ?Ensar Cami? olarak değiştirilen caminin adının eskisi gibi 'Molla Kadir' olması için mahalleli tarafından Tatvan Müftülüğü'ne yapılan başvuruya komisyon tarafından reddedildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cami isminin yeniden 'Molla Kadir' olması için imza kampanyası başlatan ve yaklaşık 5 ay önce isim iadesi için Tatvan Müftülüğü'ne başvuran mahalleli, taleplerinin komisyon tarafından reddedilmesine tepki gösterdi. Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Ramazan Kan, herkesin camiyi eski adıyla andığını ve halk arasında da eski ismiyle bilindiğini söyledi. Mahalle sakinleri olarak 5 ay önce isim iadesi için imza kampanyası başlattıklarını hatırlatan Ramazan Kan, ?Herkes camiyi 'Molla Kadir' cami olarak biliyor. Bizde yine öyle bilinmesini istiyoruz. Ancak komisyon bizim bu talebimizi reddetti. Yetkililerden bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz? dedi.

Türkiye'deki birçok yerin isim iadeleriyle birlikte değiştirildiğine dikkat çeken Kan, ?Ancak mahalle sakinleri olarak camimizin isminin iadesi için başvurumuzu kabul etmiyorlar. Kabul edilmemesi için herhangi bir gerekçe de yok. 4 yıl öncesine kadar bu isim zaten vardı durduk yere neden değiştirildi bilmiyoruz, ama caminin isminin yeniden iadesini istiyoruz. Bunun için de bu girişimimiz devam edecektir. Yetkililerden de bu konuda bize destek ve yardımcı olmalarını talep ediyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber