Boşaltılan park alanı mekansızların mekanı oldu

Park alanı içerisindeki kapalı alana kimin girip kimin çıktığının belli olmadığını belirten çevre sakinleri yaşadıkları soruna çare üretilmesini istediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süre Çorlu Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği tarafından işletilen ve daha sonra Çorlu Belediyesi`nin taraftar derneklerini tahsis edilen parklardan çıkarma kararının ardından dernek tarafından boşaltılan park alanı mekansızların mekanı haline geldi. Park alanı içerisindeki kapalı alana kimin girip kimin çıktığının belli olmadığını belirten çevre sakinleri yaşadıkları soruna çare üretilmesini istediler.

Çorlu Fenerbahçeliler Derneği tarafından işletilen Barbaros Caddesi üzerinde yer alan ve Çorlu Belediyesi tarafından oluşturulan komisyonca ismi Sabiha Gökçen Parkı olarak belirlenen park alanının ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle kaderine terk edildiğini ve park alanı içerisindeki tenis kortunun da üzerinin kapatılmasının ardından mekansızların mekanı haline geldiğini savunan çevre sakinleri duruma tepki gösteriyor.

Çorlu Fenerbahçeliler Derneği`nin park alanından çıkmasının ardından parkın adeta kaderine terk edildiğini öne süren çevre sakinleri: ?Park alanında bulunan binalar yıkıldı ancak üzeri kapatılan tenis kortu mekansızların yeni adresi oldu. Madde bağımlılarından tutun evsizlere kadar pek çok kişi buraya girip çıkıyor. Evlerle iç içe olan bu alan yüzünden havanın karardığı saatlerde dışarıya çıkmaya, mekansızların uğrak yeri olan bu alanından yanından tek başımıza geçmeye korkuyoruz. Bazı kişilerin geceleri de burada kaldığı söyleniyor. Bu soruna bir çözüm üretilmesini istiyoruz. Atıl vaziyette duran bu alan çöp yığınları nedeniyle çöplüğe dönüşecek? dediler.

Alanın çevre sakinlerinin kullanımına sunulması gerektiğini de kaydeden vatandaşlar: ?Park alanı yeşil alan olarak yeniden düzenlenmeli. Çocuklarımız için oyun alanı olmalı. Bizler de gönül rahatlığı ile hem çocuklarımızı gönderebilmeli hem de ailece gelebilmeliyiz ancak bu pek mümkün görünmüyor. Şehir merkezinde yanından her gün yüzlerce kişini gelip geçtiği, çevresinde onlarca ikamet bulunan bu alan ne yazık ki mekansızların mekanı haline geldi? diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber