Polis 360 saatte 179 güvenlik kamerasını inceleyip zanlıyı yakaladı

Adana'da kolyesini vermek istemeyen bir kadını bıçaklayıp kaçan şahıs polisin 360 saatte 179 güvenlik kamerasını inceleyip, 200 uyuşturucu bağımlısıyla görüşmesi sonucu yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesi'nde 13 Kasım akşamı meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirlenemeyen bir kişi, markette ekmek aldıktan sonra evine gitmek için ara sokağa giren Serap Koyuncu'nun (43) arkasından yaklaşarak bıçak zoruyla kolyesini ve altınlarını almak istedi. Şahıs, kendisine direnen kadını 4 yerinden bıçaklayıp altınları alamadan kaçtı. Serap K, göğsünden ve elinden bıçaklandıktan sonra eşinin işyerine giderek bıçaklandığını söyledi. Yaralı kadın, eşi Adil K (48) tarafından Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavi altına alınan Serap K, tedavisinin ardından bugün taburcu edildi.

Olayın yaşanmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Şahsın gasp yapmaya çalıştığı sokak ve kaçık güzargahları tek tek inceleme altına alındı. Şahsın gidebileceği ve kaçış güzargahındaki 179 güvenlik kamerası tek tek alınarak inceleme altına alındı. Polis güvenlik kameralarını 360 saat saniye saniye izleyerek şahsı teşhis etmeye çalıştı. Şahsın gasp yapmak istedikten hemen sonraki kaçarken görüntüsü olması polisin şahsa ulaşmasını da kolaylaştırdı. Polis bu görüntülerden ve görgü tanığının da teşhis etmesiyle diğer güvenlik kameralarında da şahsı teşhis edip kimliğini belirledi. Şahsın Osman Kurt (25) olduğunu belirleyen polis uyuşturucudan ve hırsızlıktan kaydının olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine polis o mahallede bulunan yaklaşık 200 uyuşturucu bağımlısı ile tek tek görüştü. Daha sonra güven timlerine ve yunus ekiplerin şahsın fotoğrafı dağıtıldı. Özellikle güven timleri gasbın yapıldığı çevrede sürekli arama çalışması yaptı. 28 Kasım günü şahıs güven timler tarafından Sucuzade Mahallesi'nde yakalandı. Şahsı görgü tanığı da teşhis etti. Şahıs sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilirken tutuksuz yargılanmak için serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber