Uşak Üniversitesi'nde Gıda ve Çevre Mühendisliği bölümleri açılıyor

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümleri açılması Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nca onaylandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümleri açılması Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nca onaylandı.

Uşak Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Mühendislik Fakültesi'nin yeni açılan Gıda Mühendisliği Bölümü ve Çevre Mühendisliği Bölümü ile daha da güçlendiğini belirtti. Yükseköğretim Yürütme Kurulu'na sundukları teklifin kabul edilmesinden duyduklarını memnuniyeti de ifade eden Rektör Çelik, "Kaynakların doğru kullanımı, çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve gıda güvenirliği günümüzün en temel sorunları arasında yer alıyor. Açacağımız iki bölüm bu konuları içeriyor" dedi.

Gıda ve çevre

mühendisliklerinin geleceğinin parlak olduğunu da anlatan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik; " Doğal kaynakların kullanımı, insan sağlığına uygun çevre koşullarının oluşturulması ve gıdaların güvenilir bir şekilde üretilmesi günümüzde öne çıkan sorunlardan biri. Çevre Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği bu sorunlara çözüm arayan mühendislik dallarıdır. Geleceği parlak olan bu iki bölümden mezun olan öğrencilerin iş bulma imkanları giderek artıyor. Çevre mühendislerinin çoğu planlamacı olarak Bayındırlık ve İskan, Kültür, Ulaştırma, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, İller Bankası, belediyeler, Tarım, Orman ve Köy İşleri Bakanlıkları gibi kuruluşlarında görev alabilirler. Sağlık Bakanlığı Merkez ve İl teşkilatlarında ve Başbakanlığa bağlı olan Çevre Genel Müdürlüğünde çevre mühendislerine büyük gereksinim duyulmaktadır. Gıda Mühendisleri ise yine ilgili kamu kurumlarında ve özel sektörde gıdayla ilgili işletmelerde, proje mühendisi, işletme mühendisi, yatırım uzmanı, danışman ve kalite uzmanı olarak görev alabilirler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber