İleri derecedeki yanıklardan ameliyatla kurtuldu

Afgan asıllı 5 yaşındaki Arzu Rezai, vücudunun çeşitli yerlerinde bulunan ileri derecedeki yanıklardan geçirdiği operasyonla kurtuldu.2 yaşındayken üzerine dökülen sıcak su nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinde ileri derecede yanıklar oluşan 5 yaşındaki Arzu Rezai, hareket kabiliyetini kaybetti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelişimini sürdürdükçe hayatı daha da zorlaşan küçük hasta, Gözde Hastanesi'nde uygulanan operasyon sonrası sağlığına kavuştu. Arzu Rezai'nin ikinci bir operasyon sonrası hareket kabiliyetini tamamıyla kazanacağı belirtildi.

Operasyonu gerçekleştiren estetik ve plastik rekonstrüktif cerrahi uzmanı Op. Dr. Ömer Keven, "3 yıldır hastamızın vücudunun çeşitli yerlerinde ileri derecede yanıklar vardı. Bu yanığa bağlı olarak da koltuk altında, özellikle sol koltuğunda ve el bileğinde hareket kısıtlılığı oluşturan çekmeler vardı. Ameliyatla hem koltuk altını kolundaki ve el bileğindeki bölgeleri rahatlattık" dedi.

Yanıklar tedavi edilerek hareket kabiliyetinin artırıldığını kaydeden Keven, "Hareket kabiliyeti ileri derecede kısıtlıydı. Bir de yanıkların bu yaştaki çocuklarda gelişme devam ettiği için büyümeyi ve gelişmeyi engelleyici bir özelliği var. O yüzden çok erken dönemde açmak gerekiyor ki, vücudun ilgili bölgelerinin gelişimi devam etsin. Bu nedenle bu ameliyatı yapmak elzemdir. Şu anda hareket kabiliyetini kazanacak. Bantları açarak yeniden eski hareket kabiliyetini kazandırdık" diye konuştu.

Keven, Arzu için ikinci bir operasyon daha planladıklarını ifade ederek, "Özellikle el bileği ve parmaklar için planladığımız bir operasyon daha var. Kısmen bölgeyi açtık. Parmaklar için de aynı işlemi yapacağız. Ondan sonra da gerekli fizik tedavi ile yüzde yüze yakın bir hareket kabiliyeti sağlayacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman ise, "Bu çok elzem bir ameliyat değil. Bu sadece Gözde Hastanesi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapması gereken görevlerinden bir tanesi. Sağ olsunlar duyarlı Malatyalı hemşehrilerimiz, bu operasyonun yapılması ile ilgili bizlere ricada bulundu. Biz de tedavisinin yapılmasını seve seve kabul ettik. Bu güzel kızımızı sağlığına kavuşturabilirsek en büyük mutluluğu yaşamış olacağız" dedi.

Geçirdiği operasyonla elini ve kolunu hareket ettirmeye başlayan 5 yaşındaki Arzu Rezai ise mutlu olduğunu ve doktorları çok sevdiğini söyledi. - Malatya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber