Adıyaman Üniversitesi 3 Rus üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Vehbi Koç Salonu'nda 'Adıyaman Üniversitesi ve Rusya Üniversiteleri ile Bilimsel Araştırma Projeleri (ARBAP)' başlıklı bir seminer düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Ayan, seminere konuşmacı olarak katıldı.

Adıyaman Üniversitesi ile Rusya üniversiteleri arasında geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen eğitim işbirliği anlaşmalarına değinen Yrd. Doç. Dr. Murat Ayan, Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın ile Rusya Federasyonu'ndaki 6 üniversiteyi ziyaret ettiklerini kaydetti. Ziyaret edilen üniversitelerden 3'ünün 1804 yılında eğitim hayatına başladığını hatırlatan Ayan, Kazan Federal Üniversitesi, Naberejniye Çelni Pedagoji Enstitüsü ve Aröl Devlet Üniversitesi ile eğitim işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını, diğer 3 üniversite ile ileri bir tarihte işbirliği anlaşması yapacaklarını söyledi. Ayan, ziyaret ettikleri 6 üniversitede Rusça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 9 sunum gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Soruları cevaplayan Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın ise "Üniversitemiz ile Rusya üniversitelerinin öğretim elemanlarının ortak projeler yapabilmeleri için 'proje pazarı' isimli bir konferans planlıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber