Elbistan'da borunun içine düşen yavru kedi, 6 gün aç - susuz kaldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Akveren köyü yakınlarında yeni yapılan bir petrol istasyonunun ana direğinin içine düşen yavru kedi 6 gün boyunca aç ve susuz kalınca devreye istasyonun yapımında çalışan işçiler girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ana direği balyozla kaynak yerinden kırmayı başaran işçiler, kediyi dışarı çıkaramasalar da su ve yiyecek vermeyi başardı.

Elbistan'a 7 kilometre uzaklıkta yeni kurulan bir petrol istasyonunda çatıyı tutması için dikilen dev borunun üst bölümü açık olduğu için serçe avlamak için çatıya tırmanan yavru kedi borunun içine düştü. 6 gün boyunca aç ve susuz kalan kedinin sesini duyan inşaat çalışanları duruma müdahale etti. İnşaatta sıva ustası olarak çalışan Ahmet Kaya adlı işçi, borunun içine kedinin çıkması değişik yöntemleri denemesine rağmen başarılı olamadı. Kedinin aç ve susuz olması nedeniyle bitkin düşeceği düşünülerek balyozla harekete geçildi. Önce betonu kıran işçiler, daha sonra borunun kaynak yerini açarak kedi için havalandırma ve besleme yeri açtı. Kurtarma çalışmaları sırasında korkan kedi can havliyle bulunduğu yerden dışarı çıkmak istedi ancak başaramadı. Elindeki tüm imkanları kullanan duyarlı işçiler kediyi bulunduğu zor mekandan çıkaramasa da ekmek ve su verebileceği bir yer açtı. Yaşam savaşına destek verdiği için mutluluğunu dile getiren işçilerden Ahmet Kaya, "Burası uzak. İtfaiyeyi çağırdık ama çözüm bulamadık. Birde şahıs malı olduğu için uğraşmak istemediler. 6 gündür sabahlara kadar miyavlıyordu. Aç susuz kalmıştı. Bu açtığımız delikten kendi imkanıyla çıkabilir. Ama önce beslenmesi gerekiyor. Bizde kuru ekmek ve su vererek bunu sağladık." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber