Simav Çayı ıslah ediliyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Eskişehir Bölge Müdürlüğü ile Kütahya Şube Müdürlüğü tarafından Simav Çayı'ında, taşkınların önüne geçmek için ıslah çalışması yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSİ Kütahya Şube Müdürü Adil Sabancı, her yağıştan sonra meydana gelen taşkınları önlemek için akarsu kenarlarında ağaçlandırma yapıldığını ancak ağaçlar büyümeye başlayınca suyun akışını engellediğini söyledi. Sabancı, ?1960 yılında kurutulan Simav Gölü'nde drenaj çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yılki taşkının ardından bu yıl 20 kilometrelik Simav Çayı'nda temizlik yapıyoruz. Yıl içinde bitiremediğimiz takdirde gelecek yıl kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ayrıca Simav'ın beldelerinde çeşitli çalışmalarımız var. Naşa beldemizde geçen yıl taşkınlara karşı taş duvarlı kanal yaptık. Eski kanallarımızın tabanına 500 metre civarında kaplama döşedik. Demirciköy beldemizde geçen yıl sekiler yaptık, 700 metrelik taş duvar kanal çalışmamız da sürüyor. Öreğler beldemizde de taş duvar kanal çalışmalarımız devam ediyor.? dedi. Verimli topraklarıyla ünlü Simav'ın ihtiyaç duyduğu büyük bir barajın Simav Çayı üzerinde yapımı için çalışma başlattıklarını da kaydeden DSİ Şube Müdürü Sabancı, "Gövdesi Kusumlar Mahallesi'nde olacak barajımızın çalışmaları aralıksız devam ediyor. Barajla Simav ovası bereketli günlerine tekrar kavuşacak." şeklinde konuştu.

Simav ovasının çiftçiler için değerli olduğunu belirten Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner ise taşkınların büyük sıkıntılara sebep olduğunu söyledi. Bütüner, Simav Çayı'nın ıslah edilmesinin başta çiftçiler olmak üzere herkesi mutlu edeceğini belirterek, "Çayda oluşan bir taşkın, Simav ovasının su altında kalmasına sebep oluyordu. 18 bin dönümlük ova 2 metre derinliğinde göl haline geliyor ve çiftçimiz çok büyük zarar ediyordu." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber