1 günde 2 kapkaç

Aksaray'da 1 günde 2 kadının çantasını kapkaç yöntemiyle alıp kaçan kapkaççı, mobese kameraları ve polisin takibi sayesinde kıskıvrak yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mobese kameraları kapkaç anını saniye saniye görüntüledi.

İlk kapkaç olayı Aksaray'ın merkeze bağlı Paşacık Mahallesi Paşacık Caddesi üzerinde meydana geldi. Öğle saatlerinde gerçekleşen olayda A.H.S (20) isimli şahıs kolunda çantası ile caddede yürüyen Filiz S. (66)'yı takibe aldı. Yaşlı kadını bir süre takip eden kapkaççı ıssız bir yerde yaşlı kadının arkasından yaklaşarak kolundaki çantayı almak istedi. Yaşlı kadının çantasını vermemek için direnmesine rağmen, kapkaççı A.H.S. kadını darp ederek çantasını alıp kaçtı. Yaşlı kadın kaldırıldığı Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, olay yerine intikal eden Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel ekip olayla ilgili soruşturma ve araştırma başlattı.

Polis olayı aydınlatmaya çalışırken akşam saatlerinde bir kapkaç olayı daha meydana geldi. Aynı yöntemle M.Ö. isimli bayanın kolundaki çantasını alıp kaçan A.H.S. bu sefer mobese kameralarına yakalandı. Kapkaççı biraz ileride kendisini bekleyen plakasız otomobile binerek hızla olay yerinden ayrıldı. Olayı saniye saniye kaydeden mobese kameralarını inceleyen polis, bölgeyi adeta abluka altına aldı. Kısa bir süre sonra şahsın binerek kaçtığı otomobili bulan polisler, araca dur ihtarında bulundu. İhtarlara uymayan şahıs kısa bir süre yaşanan kovalamacanın ardından araçtan inerek kaçmak isterken yakalandı. Gözaltına alınan A.H.S. yapılan sorgusunun ardından çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliye çıkışı rahat tavırları ile dikkat çeken A.H.S.basın mensuplarının ?Neden yaptın' sorusuna, ?Canım istedi' şeklinde cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber