İhtiyaç sahibinin doktor ağabeyi Fuat Suzan Hakk'a yürüdü

Hafta sonu tatilleri ve yıllık izinlerini ihtiyaç sahipleri için yurt içi ve yurt dışında düzenlenen sağlık taramalarına adayan Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (SAYMER) üyesi Dr. Fuat Suzan (43), yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYMER Derneğe Başkan Yardımcısı Dr. Ali Osman Katrancı, ?İhtiyaç sahipleri için düzenlenen etkinliklerde her zaman en önde giden arkadaşımızdı.? dedi.

Samsun OMÜ mezunu olan ve Ayvacık ilçesinde Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Fuat Suzan, yıllarca tedavi ettiği hastalara yardımcı olurken kendisinin amansız bir hastalığa yakalanması bütün çevresini yasa boğdu. Beyin tümörü rahatsızlığı ile uzun süre tedavi gören Dr. Suzan, yapılan bütün tedavilere rağmen kurtarılamadı. Bugün ikindi namazında Atakum Mimarsinan Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Dr. Suzan'ın SAYMER tarafından dünyanın değişik ülkelerinde düzenlenen sağlık taramalarına katıldığını ve gece gündüz hasta tedavi ettiğini söyleyen Dr. Ali Osman Katrancı, ?Arkadaşımız derneğimizin önde gelen gönüllü üyelerindendi. Yurt içi ve yurt dışında yapılan sağlık taramalarına her zaman gönüllü olarak katılırdı. Görev verildiği zaman en önde koşanlardandı. Yemen, Senegal, Pakistan'a giderek o zor şartlar altında büyük bir aşk ve şevkle hastaların tedavisinde gönüllü hizmet sunmuştu.? dedi. Yine Dr. Suzan'ın Kimse Yok Mu Derneği tarafından Samsun ve çevre ilçelerde yapılan sağlık taramalarında her zaman gönüllü olarak katıldığını dile getiren Dr. Katrancı, ?Hafta sonlarını buna benzer hayırlı hizmetlerle geçirmeye çalışırdı. Sadece bunlarla da yetinmeyip ihtiyaç sahibi öğrencilerin okutulabilmesi için de elinden gelen her türlü katkıyı sunardı.? dedi.

Aile hekimi olarak Ayvacık'ta görev yapan Dr. Fuat Suzan yine kendisi gibi doktor olan Nursel Suzan ile evli olup üç çocuk babasıydı. Suzan'ın cenaze namazına çok sayıda seveni katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber