Müteahhitler ile belediyeler arasında bilgi ağı kurulmalı

Samsun Canik İnşaat Müteahhitleri Derneği (CİMDER) Başkanı Cemal Semiz, müteahhitlerin örgütlendiği dernekler ve belediyeler arasında ortak bir bilgi ağı kurulması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Semiz böyle bir durumda kentsel dönüşüm çalışmalarında yaşanan dolandırıcılık olaylarının engellenebileceğini söyledi.

CİMDER Başkanı Cemal Semiz, hükümet tarafından çıkartılan yasalarla günümüzde depreme dayanıksız bina yapmanın imkansız hale getirildiğini söyledi. Çıkartılan kanunlarla inşaat halindeki bir binanın yapı denetim firmaları ve devletin ilgili kurumları tarafından denetlendiğine dikkati çeken Semiz, "Eskiden inşaat halindeki binaları sadece belediyeler denetliyordu. Şimdi ise yapı denetim firmaları, devletin ilgili kurumları inşaat halindeki binanın birinci katı yapılmış haldeyken bile betonun kalitesine varıncaya kadar inceliyor. Artık malzemeden çalarak bina yapma devri kapanmıştır." dedi.

DÖNÜŞÜM DOLANDIRICILARINA DİKKAT

Türkiye genelinde çürük yapılara karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarını desteklediklerini vurgulayan Semiz, bu kapsamda yapılacak çalışmalarda kötü niyetli dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu. Kentsel dönüşüm çalışması kapsamında yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarına karşılık vatandaşın önceden uyarılması amacıyla müteahhitlerin örgütlendiği sivil toplum örgütleri ile belediyeler arasında bilgi ağı kurulması gerektiğini söyleyen Semiz, "Ülke genelinde çürük yapılara karşı seferberlik ilan edilerek, kentsel dönüşüm çalışmalarının startı verildi. Bu insan hayatına verilen değer açısından son derece önemli bir gelişmedir. Ancak kentsel dönüşüm çalışmalarını istismar edebilecek kötü niyetli kişilerin olacağı da gözardı edilmemelidir. Bu kötü niyetli kişiler bir vatandaşın ömrünü vererek aldığı arazilere, binalarına göz koyacaktır. Bu durumu önlemek için müteahhitlerin örgütlendiği sivil toplum kuruluşları ile belediyeler arasında bilgi ağı kurulmalıdır. Bu yapılırsa, hangi müteahhitin nasıl bir sicili olduğu ortaya koyulabilir ve vatandaş önceden uyarılmış olur." diye konuşu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber