Gemlik İmam Hatip Lisesi'ne Almanya'dan misafir geldi

Bursa Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Comenius projesi kapsamında Almanya'dan gelecek iki öğretmen ve yedi öğrenci grubuyla Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmazı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya, Romanya, İspanya, İtalya, Litvanya ile ortaklığını yürüttüğü ?'Avrupa'da Kültürel Farkındalık-Ülkemi Hayal Et''adlı Comenius projesi kapsamında ülkeyi ülke yapan değerlerden 'Toplum ve Din' konusunu çalışmak üzere Almanya'nın Ratingen şehrinden Adam ?Josef-Cüppers Berufskolleg adlı okuldan gelen öğrenciler Gemlik'e hayran kaldı. 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan ziyaret kapsamında farklı kültürlere sahip olan iki ülke arasında karşılaştırma yapmak, farklılıkları ve benzerlikleri keşfedebilmek, farklı kültürlere sahip olan iki ülkenin öğrencilerine yeni ufuklar açmak hedefleniyor. Proje kapsamında ayrıca öğrencilere farklı bakış açıları kazandırabilmek için Osmanlı'ya kurucu başkentlik yapmış olan Bursa ve İstanbul'da incelemeler yapılacak. Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi ayrıca aynı grupla özel bir çalışma alanı olarak din ve toplum konusunu çalışacaklar.

Okul Müdürü Mehmet Türkmen, "Özellikle kültürümüzü tanıma fırsatını yaşayarak öğrenme adına misafir öğrenciler, Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından evlerde misafir edilerek; kültürümüzü, hoşgörü ve saygı geleneğimizi, aile yaşantımızı ve yemek kültürümüzü tanımaları arzu edilmektedir'' dedi.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz'ı makamında ziyaret eden öğrenciler, Gemlik ve Bursa'ya övgüler yağdırdılar. Alman öğrencileri makamında ağırlayan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ise öğretmen ve öğrencilere zeytin ve zeytinyağı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber