İznik polisi dolandırıcıları yakalamak için ilçe giriş ve çıkışını tuttu

Bursa'nın İznik ilçesinde, yaşlı bir kadını yardım bahanesiyle dolandırıp kaçan şahısları yakalamak için polis ekipleri ilçe ve giriş çıkışlarını tuttu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, yaşları 25 ila 30 olan 3 kişi, Beyler Mahallesi Kerim Sokağı'nda oturan 83 yaşındaki Ayşe Sargın'ın evinin kapısını çaldı. Yaşlı kadına "Yardım kuruluşundan geldik" diyen 3 kişi, ellerinde poşet ile eve girdi. Şahıslar, kendisinin yardıma ihtiyacı olmadığını belirten kadına 200 TL uzatıp 100 TL'sini geri vermesini istedi. Sargın'ın yatalak olan eşi, yatağındaki yastığının altından çıkardığı 100 TL'yi şahıslara verdi. Bunu gören dolandırıcılar, yaşlı kadına, "Kömür gelecek, sen dışarıda bekle" dedi. Bunu fırsat bilen zanlılar, yatalak olan kocasının yastığının altındaki 800 TL'yi kaşla göz arasında çaldı. Dolandırıcılar, "Teyze, sen burada bekle, biz gerekli işlemleri yaptık, birazdan kömür gelecek" diyerek beyaz renkli hundai marka pikapa binerek olay yerinden uzaklaştı.

Eve giren Ayşe Sargın, yatalak kocasının yattığı yerde paranın olmadığını fark ederek durumu polise bildirdi. Emniyet ekipleri eşkali ve araçları belirlenen zanlıları yakalamak için ilçe giriş ve çıkışında tertibat aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber