Engel tanımayan dostluklarını beyaz perdeye yansıttılar

Doğuştan engelli olan Görkem Gözalıcı (20) ve onun hayata tutunmasına yardım eden Süleyman Sayar, dostluklarını kısa filmle beyaz perdeye yansıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. İki arkadaşın çektiği ?Bakış Açısı' adlı kısa film ?Değerler Film Festivali'nde birinciliğe layık görüldü. Filmde, Süleyman'ın okul yıllarında arkadaşı Görkem'e gösterdiği ilgi ve onun hayata tutunmasına yardımcı olması anlatılıyor.

Pendik'te ikamet Ayşe Gözalıcı'nın 1992 yılında dünyaya gelen ikiz çocuklarından biriydi Görkem Gözalıcı. Görkem dünyaya gözünü açtığında kolları ve bacakları engelliydi. Görkem'in engel dolu hayatı bununla da sınırlı kalmadı. Polis olan babası 1995 yılında Pendik'te uğradığı terör saldırısında şehit oldu. Henüz 3 yaşındaki Görkem'i, annesi Ayşe Gözalıcı büyüttü. Okul çağına kadar annesinin gözü gibi baktığı Görkem, okul yıllarında engelleri aşmak için epey zorlandı. Kolları ve bacakları yarım olan Görkem, çoğu zaman ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandı. Kimi zaman merdivenleri çıkamadı kimi zaman da kaşık tutup sıcak çorba içemedi.

İlkokul ve ortaokulda başarılı bir öğrenci olan Görkem'in hayatı lise yıllarında Süleyman Sayar isimli arkadaşını tanımasıyla değişti. Zamanla sıkı dostluk kuran Süleyman ile Görkem, okuldaki engelleri birlikte aşmaya başladı. Adeta Görkem'in eli ayağı olan Süleyman, arkadaşına her türlü yardımı yaptı. Bazen yemek yedirdi, bazen merdivenlerden çıkardı.

İkili, dostluklarının kalıcı olması için kısa film çekmeye karar verdi. Kamera karşına geçen gençler, bu dostluklarını kısa film yaparak beyaz perdeye yansıttı. Adını ?Bakış Açısı' koydukları film, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ?Değerler Film Festivali'nde birincilik ödülüne layık görüldü.

?O'NUN MUTLULUĞU BENİ DE MUTLU EDİYORDU'

Süleyman ile arkadaşlıklarını değerlendiren Görkem, ?Süleyman'ı 10. sınıfta tanıdım. Ben okula ilk geldiğimde kimseye alışamadım. Süleyman bana çok sevecen yaklaştı. Bana çok yardımları dokundu. Bir baktım her yere beraber gidip geliyoruz. Böylece dostluğumuz ilerledi. Yardımlarını hayatım boyunca unutamam. O, hayat boyu unutulmayacak kadar değerli bir dost.? şeklinde konuştu.

Süleyman Sayar ise, ?Okul hayatım boyunca Görkem ile hep beraberdik. Görkem'e bir şey yapınca o mutlu oluyordu. Ben de onun mutluluğu ile mutlu oluyordum. Daha sonra bu dostluğumuzu kısa film yaptık. Yarışmada birincilik ödülü bizim hikayemize verildi. Film ayrıca, Youtube da 25 bin defa izlenmiş. Bu müthiş bir rakam. ? dedi.

Filmin insanları bu denli etkileyeceğini beklemediğini kaydeden Süleyman Sayar, ?Açıkçası ben engelliler adına yaptığımız bu filmin 25 bin kişi tarafından izleneceğini beklemiyordum. Çünkü çevremiz kısıtlıydı ve insanların ilgi göstereceğini düşünmemiştim. İnşallah bizim engelliler için yaptığımız bu videoyu herkes görür. Herkes inşallah bazı dersler alır. Öte yandan olanaklarımız da çok kısıtlıydı. Kameramız ve film çekmek için gerekli aletlerimiz yoktu. O yüzden bu kadar güzel bir filmin çıkacağını da beklemiyordum.? ifadelerini kullandı.

Okula gelen kısa film yarışması bildirisi ile harekete geçtiklerini söyleyen Edebiyat Öğretmeni Ahmet Furkan Bostancı da bu dostluğu herkese göstermek için film yaptıklarını dile getirdi. Filmin birinci olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Bostancı, Süleyman ile Görkem'in dostluğunun herkese örnek olması gerektiğini kaydetti.

'BİZ, ANNE-OĞUL ENGELLERİ AŞABİLİYORUZ'

Görkem Gözalıcı'nın annesi Ayşe Gözalıcı ise sadece oğlu için değil tüm engelliler için hayatın zor olduğunu ama bu hayatın zorluğunun dostluklarla aşılabileceğini vurguladı. Anne Gözalıcı, ?Ben film yapılması ile ilgili haberi aldığımda destek verdim. Çünkü engelliler için bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Görkem birçok şeyini kendisi yapabiliyor. Yapamadıklarına biz yardımcı oluyoruz. Aslında biz Süleyman ile Görkem'in dostluğunu belgelemek istedik. İnsanlara örnek olmasını istedik. Engelli bir evlatla yaşamak zor ancak biz anne-oğul engelleri birlikte aşabiliyoruz. Tüm engellilere aynı hassasiyetle yardım edilmesi gerekir.? şeklinde duygularını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber