Kardeş okul projeleri ile Doğu-Batı kaynaşması sağlanıyor

Ankara Pursaklar'da faaliyet gösteren Özel Mehmet Eroğlu İlköğretim Okulu'nun, Urfa Viranşehir'de bulunan kardeş okul öğrenci ve öğretmenlerini Başkent'te misafir etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da üç gün misafir edilen yaklaşık 60 öğrenci, unutulmaz hatıralar ile memleketlerine döndü. Viranşehirli öğrenci ve öğretmenlerin tamamı, Başkentli aileler tarafından paylaşılarak evlerde misafir edilirken, ayrılık zamanı duygulu anlar yaşandı.

Kardeş okul projeleri, Doğu - Batı kaynaşmasına büyük katkı sağlıyor. Projeler ile sadece öğrenciler değil, veliler de birbiriyle kalıcı dostluklar kuruyor. Mehmet Eroğlu İlköğretim Okulu, kardeş okul olduğu Viranşehir'in Süleyman Emine Nebati, Mustafa Kemal ve Atatürk İlköğretim Okulu'ndan 57 öğrenciyi, öğretmenleri ile beraber Ankara'da üç gün misafir etti. Mehmet Eroğlu, velilerin evlerinde kalan Viranşehirli öğrenciler ve öğretmenler üç gün boyunca Başkent'te hayatlarında bir çok ilkleri yaşadı. Öğrenciler, hayatlarında ilk defa hayvanat bahçesi, dev akvaryum ve AVM gezdi, bowling oynadı. Ankara'nın simgesi Anıtkabir ve Birinci Meclis'i görme fırsatı bulan öğrenciler, hayvanat bahçesindeki aslan ve zürafaları ilgi ile izleyip, parkta doyasıya eğlendi.

Kardeş okul projesinin, ülkenin birlik ve beraberliğine büyük katkı sağlayacağı ümidinde olduğunu söyleyen Mehmet Eroğlu İlköğretim Okul Müdürü Yavuz Çelik, projenin 4 adımda uygulandığını söyledi. Çelik, proje hakkında şunları söyledi: ?İlk önce kardeş okullarımızı belirledik. Belirlediğimiz kardeş okulları ziyaret ederek, giderebileceğimiz eksikliklerini tespit ettik. Kardeş okullarımızdaki öğretmen ve idarecilerimizi Ankara'da misafir edip kaynaşmayı sağladık. Kurban Bayramı'nda Viranşehire giderek kardeş okullarımızdaki muhtaç ailelere kurban eti ve hediye dağıttık. Son olarak kardeş okulumuzdaki idarecilerimizin belirlediği 57 öğrencimizi Ankara'da üç gün misafir ettik. Öğrencilerimiz, üç günde bir çok ilkleri yaşadı. Velilerimizin evlerinde yatılı misafir edilen öğrenciler, bir aile de burada edindi.? dedi.

Süleyman Emine Nebati İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Yılmaztekin, ?Ben Urfalıyım, ailemle birlikte Urfa'da yaşıyoruz. Burda Ankara'da yeni bir ailemiz daha oldu. Onlarla tanıştık, ömür boyu inşaallah devam edeceğiz, ulaşacağız mektup göndererek.? diye konuştu. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Leyla Oruç da ?Bize akrabalarımızdan daha fazla ilgi gösterdiler. Onlar için gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bize yardımı geçen herkese gönülden çok teşekkür ediyorum. Burayı çok beğendim. Şimdi hayvanat bahçesindeyiz. Dün Anıtkabiri gezdik. Bowling oynadık, akvaryuma gittik gerçekten çok güzeldi.? diye duygularını dile getirdi.

Atatürk İlköğretim Okul Müdürü Sinan Kanat ise ?Bu gezimiz, bu kardeşliğimiz, beraberliğimiz, uzun süre inşaallah devam edecek. Bizim öğrencilerimiz, burdaki öğrencilere ziyarete gittiler. Onlarla görüştüler, onlarla arkadaş oldular, kardeş oldular. Bu kardeşliklerini inşaallah uzun süre taşıyacaklar.? diye konuştu.

Üç günün sonunda düzenlenen veda programında, Mehmet Eroğlu İlköğretim Okul Müdürü Yavuz Çelik ve öğretmenleri, kardeş okul öğrencilerine, veliler tarafından karşılanan hediyeleri takdim ederek, memleketlerine uğurladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber