Selçuklu Belediyesi'nden ?daha modern bir Selçuklu' sloganı

"Daha modern bir Selçuklu" sloganıyla çalışmalarını sürdüren Selçuklu Belediyesi, yeni projelere devam ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuklu Belediyesi konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanının olacağı Kelebekler Vadisi "Aşkın Kanatları" projesi ile Konya farklı bir vizyon kazanacağı bildirildi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi'nde yapımı devam eden Selçuklu Kanyonu'nda çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Bir zamanlar taş ocağı olarak kullanılan ve atıl bir vaziyette duran bu alan Selçuklu Belediyesi'nin yürüttüğü projeyle büyük bir parka dönüşeceği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Selçuklu Kanyonu tamamlandığında bölgenin cazibesi bir kat daha artacak. Selçuklu Kanyonu'nda, ağ tırmanmalı polietilen büyük oyun gurubu, 4 çatılı büyük oyun gurubu, fitness aletleri, yürüyüş yolları, futbol ve basketbol sahaları, mescit, kafeterya, restoran, 3 adet büfe bulunacak. İçerisinde 93 adet bank, piknik masaları ile 50 adet pergola, 8 adet de çeşme yapılacak. 300 araçlık otoparkı da bulunacak olan Yenikent Parkında ayrıca, iğne Yapraklı 331 adet, geniş Yapraklı 884 adet, çalı 4 bin 191 adet, yer örtücü 11 bin 300 olmak üzere toplam 16 bin 706 adet bitki çeşidi yer alacak. Yeşil alanın bulunduğu alan ise 51 bin 291 metrekare olarak planlandı. Türkiye'de ilk ve Konya'nın en büyük parkı olan Kelebekler Vadisi'nin yapımı hızla devam ediyor. 20 milyon 555 bin liraya mal olacak Kelebekler Vadisi, 385 bin metrekare alan üzerine Sille Parsana Mahallesi'nde devam ediyor. İnşaatın yüzde 55'lik kısmı tamamlandı. Kelebekler Vadisi 'Aşkın Kanatları' projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Selçuklu Belediyesi'nin gerçekleştirdiği en büyük projelerden biri olan Kelebekler Vadisi, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanı olma yolunda inşası süratle devam ediyor. Vadiye yerli ve yabancı yılda 800 bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor. Kelebekler Vadisi, kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber