Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi açıldı

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi (KVC) ile anjiyo ve yoğun bakım üniteleri törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen açılışa; Çorum Valisi Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani, doktorlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada ilk olarak konuşan Turgay Happani, Çorum genelinde her yıl binden fazla hastanın başta anjiyo ve bypass ameliyatı olmak üzere çeşitli operasyonlar için şehir dışındaki sağlık kuruluşlarına gönderilmek zorunda kaldığını söyledi. Açılışı yapılan birimler sayesinde çok önemli bir eksikliğin giderildiğini belirten Happani, yeni açılan ünitelerin 7 ay içerisinde kurulduğunu kaydetti. Hastanenin bütçesinden 7 milyon TL harcandığını dile getiren Happani, ''Bugüne kadar 41 hastamız anjiyo oldu. 5 hastamıza stent takıldı ayrıca 2 hastamıza da açık kalp ameliyatı yapıldı. Çorum'da yılda binden fazla hastamız, başta anjiyo ve bypass ameliyatı olmak üzere çeşitli operasyonlar için şehir dışındaki sağlık kuruluşlarına sevk ediliyordu, artık bu oranda ciddi bir düşüş olacak.'' dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise sağlık alanında yapılan çalışmaların çok büyük olduğunu söyledi. 10 yıl önce sağlıkta büyük sıkıntıların çekildiğini iddia eden Kafkas, 10 yıl önce sağlık alanında hizmet almak isteyen esnaf için ayrı, memur için ayrı, işçi için ayrı, fakir için ayrı koşulların olduğunu aktardı.

Çorum Valisi Sabri Başköy de kent için büyük bir eksikliğin giderilmiş olduğunu belirtti. Başköy, yeni bölümlerin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlıktaki dönüşümlerin daha da artması temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber