Ayakkabı boya sandığına kurdeleli açılış

Bursa'nın İnegöl ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapan zihinsel engelli bir gence bölge esnafı, ayakkabı boya sandığı hediye etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kasımefendi caddesi üzeri Cuma Mahallesi Muhtarlığı mevkiinde, kurdele kesilerek açılışı gerçekleştirilen hediye boya sandığının açılışının yapılmasıyla birlikte esnaflar, ayakkabılarını engelli gence boyatmak için sıraya girdi. Esnaflar tarafından sevilen ve oldukça yakın ilgi gösterilen Ahmet Ona ise, açılışa katılanlara ikramlarda bulundu.

OKULU BIRAKIP BOYACI OLDU

Verilen rehabilitasyon sonucunda normal bir insan kadar düşünüp, konuşan Ahmet Ona, okulu bırakıp boyacılık yaptığını belirterek, "2 Yıldan beri bu işi yapıyorum. Hem okuyor hem de boyacılık yapıyordum. Ama kısa süre önce okulumu bıraktım. Artık tamamen zamanımı boyacılığa ayırıyorum. Ağabeylerimiz bana bir sandık yaptılar. Artık bu işi en güzel şekilde yapacağım. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Boyacı sandığını yapıp, engelli genç Ahmet Ona'ya hediye eden mobilya ustası Mehmet Bahadır ise, "Çevremizin sevilen çocuğu Ahmet'i burada sevmeyen yok. Uzun zamandır buralarda boyacılık yapıyor. Alıştık biz ona. Ama iki yıldır bu işi oldukça eski ve bozuk bir sandıkla yapıyordu. İçimiz el vermeyince yeni bir sandık yapmak istedim. Sandığı yapıp Ahmet'e hediye ettik. Çok sevindi. Kendi aramızda bir tören düzenleyerek sandığın açılışını da yaptık. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

BELEDİYEYE ÇAĞRI

Esnaflar, ayrıca Ahmet için bir boyacı kulübesi yapılması için Belediye ye çağrıda bulundular. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, adeta bir işyerinin açılışıymış gibi yapılan törende, esnaflar boyacı gence ayakkabıları boyatmak için sıraya girdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber