Hakkari'de '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' kutlandı

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bağlar Toplum Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir program düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağlar Mahallesi'ndeki kurum binasında düzenlenen programda konuşan Bağlar Toplum Merkezi Müdür Vekili Kemal Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, sosyal devlet anlayışının gerekliliği içerisinde konuya hassasiyetle eğildiklerini belirtti.

Demir, tam katılım ve eşitlik ilkesi doğrultusunda, engellilerin üretken, özgür bireyler haline gelmeleri ve toplumla bütünleşmelerini sağlayacak hizmetlerden azami ölçüde istifade etmelerine yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Demir, kurum olarak yaklaşık 2 bin 700 kişiye evde bakım aylığı verdiklerini hatırlattı.

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ise engelliler olarak içinde bulundukları sorun ve sıkıntıları dile getirdi.

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Esma Sayın da, Kuran-ı Kerim'den engellilik konusu ile ilgili katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Engellilerin şiir, müzik ve folklor gösterisiyle son bulan programda, engellilere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce alınan hediyeler verildi.

Program sonunda Hakkari Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından engelli ve ailelerine çikolata ve meyve suyu ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber