Görmeyen gözleriyle halı sahadan galip ayrıldılar

Osmaniye'de ?Dünya Özürlüler Günü' dolayısıyla görme engelliler ile polis halı sahada maç yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Renkli görüntülerin yaşandığı karşılaşmayı engelliler 5-1 kazandı.

Beyazay Derneği ile Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin düzenlediği maç Çenet Kardeşler Spor tesislerinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından maçın başlama vuruşunu gözleri siyah bantlarla kapatılan Vali Celalettin Cerrah, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren birlikte yaptı.

İçerisinde zil bulunan topla, 10'ar dakika iki devre oynanan maç, görme engellilerin 5-1 galibiyeti ile sona erdi.

Maç sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Cerrah, engellilere mutlaka yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

Cerrah, ?Başlama vuruşu yaparken gözümüze bant çekildi. Bu olayı yaşadıktan sonra daha iyi anlıyorsunuz. Engelli çocuklarımızın ne kadar rahat topun peşinde koştuklarını, topa daha rahat vurdukları, ama engelli olmayan polislerin top sürmeyi bırak topu dahi yakalayamadıklarını gördük. Ne kadar zorluk çektiklerini anlıyoruz. Engelli hangi konuda olursa olsun, onlara bizim gibi kişilerin mutlaka yardımcı olması ve hayata bu çocuklara, gençlerimize mutlaka kazandırmamız gerektiğini düşünüyorum. Her birinin eğitim almalarını sağlayarak, yapabilecekleri bir işe yerleştirmemiz gerekiyor.? dedi.

Osmaniye Milletvekili Suat Önal, ?Bugün burada sosyal devlet olmanın gereği devletin milletine sahip çıktığını görüyoruz. Arkadaşlarımız empati yapmayı öğrenerek, engellilerin yerine kendilerini koyabiliyorlar. Ben engelli kardeşlerimizin önündeki engellerini kaldırmakla birlikte, zihinlerdeki engelleri de kaldıralım diyorum.'' diye konuştu.

Beyazay Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Pamuk ise ?Herkes engelli olabilir. Bunun için sağlık ekipleri ve polisin tavsiyelerini dinleyelim ve kurallara uyalım. Aslında mutlu olmak için engelli olsun olmasın herkesin kendisinden kötü durumda olan insanlara bakarak şükretmesi gerekiyor. Engelli kardeşlerimiz bilmelidir ki, artık devir değişti. Toplumun her yerinde her makamında ülkemize hizmet edebileceği her vazifede sizlerde varsınız.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber