Şehidin adı parkta yaşayacak

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında teröristlerin düzenlediği mayınlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Abdülkerim Erdoğan'ın adı, Alanyurt pazar yeri karşısındaki parkta yaşatılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük bölümü Esenkent Kooperatifi tarafından yaptırılan ve İnegöl Belediyesi'nin de yer tahsisi, granit kaplama anıt, çocuk oyun alanı ve yeşil alan düzenlemesiyle destek verdiği Şehit Er Abdülkerim Erdoğan parkı törenle hizmete girdi.

İnegöl protokolünün yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehidin ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Şehit evladımızı trilyonlar versek geri getiremeyiz. İnşallah, bir daha belediyemiz şehit parkı yapmak zorunda kalmaz."

Aktaş, Şehit Abdülkerim Erdoğan anısına yapılan parkın, İnegöl Belediyesi ve Esenkent Kooperatif Birliği tarafından şehit ailesine ve İnegöl halkına armağan edildiğini belirtti.

İnegöl Kaymakam Aziz İnci ise "Bu gün Abdulkerim Erdoğan adına yapılan parkın açılışını yapıyoruz. Kuran-ı Kerim'de geçen ?Onlar ölü değildirler' ifadesi, böyle hayata geçiyor. Sadece onlara rahmet okuyarak değil, onların isimlerini yaşatarak da ölümsüzleştiriyoruz.? dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam İnci ve Başkan Aktaş, şehit askerin babası Gıyaseddin Erdoğan'a bayrak takdim etti. Son olarak parkın girişinde bulunan büstün önünde açılış töreni gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber