Şahinbey Belediyesi 77 engelliye akülü ve manuel sandalye hediye etti

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, ''Bir gün değil 365 gün beraberiz' ve 'Beraber yürümek için engel yok' sloganı ile başlattığı tekerlekli sandalye dağıtımlarını sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye engelli vatandaşlara 77 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye etti.

Törene Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ile Derya Bakbak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kamu-Ender Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulisi Kalender ve üyeleri ile çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Kamu-Ender Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, Türkiye'de 8 buçuk milyon engellinin yaşadığını ve nüfusun yüzde 12.29'unu engellinin oluşturduğunu belirtti.

Başkan Tahmazoğlu, 3 Aralık Engelliler Günü'nde engelli vatandaşların artık yalnız olmadığını ifade ederek, ?Engelli olmak suç değil, engelli olmak kimsenin doğuştan siparişle aldığı bir şey değil. Türkiye deki engelli sayısı yüzde 12 ve bu rakam oldukça fazladır. Bunun için belediyeler olarak engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak, onlarında yaşam içinde yer almasını sağlamak bizim belediyeler olarak asil görevlerimizden biridir.? dedi.

Tahmazoğlu bir kaza sonucu 6 ay yürüyemediğini ve yürümenin ne kadar önemli olduğunu o gün anladığını belirterek, ?Ayakta durabilmenin nasıl bir lezzet olduğunu ancak 6 ay sonra çok iyi öğrendim. Nimet insanın elinden gidince anlaşılıyor. Bu nedenle her an başımıza bir olay gelebilir ve engelli olabiliriz. Bu nedenle engelli vatandaşlarımıza her zaman sahip çıkmamız gerekiyor.? diye konuştu.

Yapılan çalışmaların engellileri dikkate alarak yapıldığını dile getiren Tahmazoğlu, ?Şuanda bütün parklarımız, tesislerimiz ve yeni yaptığımız kaldırımların hepsini engelli vatandaşların geçişini sağlayabilecek hale getirdik. Eski kaldırımları da sırasıyla düzenliyoruz. Göreve başladığımızda kaldırımlar 30 santim yüksekliğindeydi. Bu uygulamanın araçların kaldırım üzerine çıkmaması için yapıldığını öğrendim. Biz bu ölçüyü 15 santime kadar çektik. Çünkü bu yüksek kaldırımlara engelliler çıkamadığı gibi yaşlılarda çıkamıyordu? ifadelerine yer verdi.

23 BİN ENGELLİNİN İSTİHDAMI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Kasım ayı içinde 7 bin engelliyi istihdam ettiğini belirten Milletvekili Derya Bakbak, 23 bin engellinin istihdamı için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bakbak, ?Engelli vatandaşlarımızın sigorta primleri devlet tarafından karşılanıyor. Engellilerimiz için ülkemizde 93 tane Engelsiz Yaşam Merkezi oluşturuldu. Herkes üzerine düşen görevi büyük bir titizlikle yapıyor.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların ardından Hasan İnceer isimli engelli vatandaş akülü aracı ile gösteri yaptı. Gösterinin ardından protokol üyeleri, tekerlekli sandalyeleri sahiplerine teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber