Balıkesir'deki belediye operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Balıkesir Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye çıkarılan 24 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerinin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 Kasım Cuma günü sabah erken saatlerde Balıkesir Belediyesinde düzenlediği operasyonda iki belediye başkan yardımcısı, imar ve zabıta müdürleri ile belediyeye bağlı Fırıntaş A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü ile birlikte MHP Merkez İlçe Başkanının da aralarında bulunduğu toplam 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturmada çok sayıda kişinin de ifadesine başvurulurken gözaltılar 24'e yükseldi. Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamaları tamamlanan toplam 24 kişi dün öğle saatlerinde adli makamlara teslim edildi. Savcılıktaki ifadeleri gece yarısı sonuçlanan şahısların tamamı şüpheli sıfatıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Hakimin 250 sayfalık fezlekeyi okumasının ardından şahısların ifadesini aldığı adli işlemler bu sabah geç saatlerde tamamlanabildi.

Nöbetçi mahkemede tek tek ifadeleri alınan şahıslardan MHP'li Belediye meclis Üyesi ve Fırıntaş A,Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Faruk D. ile Fırıntaş A.Ş. Genel Müdürü Uğur E. ve bir dönem Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Belediye Başkanı İsmail Ok'un da eski korumalarından Mehmet T. tutuklandı. Polisin operasyonda Mehmet T.'nin evinde yaptığı aramalarda ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait mermiler elde ettiği bildirildi. Mahkeme, Belediye Başkan Yardımcıları Tuna A., Yusuf Özenç ve MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın ile birlikte kamu görevlileri ile işadamlarının da bulunduğu diğer 21 kişinin tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Adliye çıkışında sevgi gösterisiyle karşılanan MHP İlçe Başkanı Bayram Çılgın, "Olması gereken oldu"dedi.

Tutuklanan 3 kişi ise Kepsut ilçesindeki Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber