Kızılay'dan Suçıktı'da evi yanan ailelere yardım eli

Ödemiş'e bağlı Suçıktı köyünde geçen ay iki katlı evleri yanarak kullanılamaz hale gelen Recep Üstündağ ve ailesi için yardım kampanyaları sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda Türk Kızılay Ödemiş Şubesi tarafından İzmir Afet Yönetim Merkezi'nden talep edilen malzemeler, dün köyde ailelere teslim edildi.

Kızılay Ödemiş Şube Başkanı Rıfat Boyacıoğlu, yönetim kurulu üyesi Kaan Yıldırım, İzmir Afet Yönetim Merkezi'nden gönderilen 5 adet yatak, 1 Ocak, 10 tane battaniye, 10 tane nevresim takımı, 10 adet yastık, 10 tane havlu, ısıtıcı, mutfak seti, kuru erzak kutularından oluşan malzemeleri Köy muhtarı İrfan Üstündağ ile birlikte, yangında mağdur olan ve akrabalarının yanına sığınan aileye teslim etti.

Kızılay Ödemiş Şube Başkanı Rıfat Boyacıoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?Türk Kızılayı'nın sahip olduğu kapasite ve kaynakların savunmasız kalan insanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere mümkün olduğunca hızlı ve verimli biçimde kullanılmasını sağlamak, bu çerçevede Türk Kızılay'ının afet yönetiminde rol ve sorumluluklarını tüm kamuoyuna duyurmak ve ortak anlayışı sağlamak amacıyla bu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Türk Kızılayı, her yerde ve koşulda meydana gelen afetlerde, hizmetlerini aynı anlayışa bağlı kalarak yürütmekte ve acil müdahale faaliyetlerini yürütebilmek için ihtiyaç duyduğu mali kaynakları, halkın yaptığı düzenli bağışlar ve yardım kampanyalarıyla karşılamakta. En genel tanımla insanlar için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, normal yaşamı ve insan faaliyetlerini durdurarak veya kesintiye uğratarak toplulukları etkileyen ve etkilenen topluluğun kendi imkân ve kaynaklarını kullanarak üstesinden gelemeyeceği, doğal, teknolojik veya insan kökenli olayları afet olarak tabir ettiğimizde, yangınlarda bu kapsamdadır."

Kızılay Ödemiş Şubesi'nin üzerine düşen görevi yerine getirmek için çabaladığını kaydeden Boyacıoğlu, "Sadece doğal afetlerde değil, Suçıktı köyünde olduğu gibi, yangında mağdur olan vatandaşlarımıza yardım elini uzatmayı da görev kabul ettik ve Üstündağ ailesinin yaralarını bir nebze de olsa sarmış olduk. Ödemiş Şubesi olarak halkımızın yanında olmaya yine aynı şekilde devam edeceğiz ve halkımızın yapmış olduğu bağışların yerlerine ulaştığını da bir kez daha hatırlatma gereğini duyduk. Üstündağ ailesine de tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber