Ölüm tehdidi alan dekan konuştu

Haber Giriş : 22 Ekim 2005 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörünün tutuklanmasıyla Türkiye gündemine oturan Yüzüncüyıl Üniversitesi'nde fakültedeki mescidi kapattığı için ölüm tehdidi aldığını açıklayan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz dikkatleri üzerine topladı.

Mescidi personel sayısının artması ile doğan oda ihtiyacı yüzünden kapattığını söyleyen, ancak bunun ardından aralarında bazı öğretim görevlileri ile üniversitedeki caminin imamının da yeraldığı kişilerden tepki gördüğünü aktaran Cengiz, şöyle dedi: "Cami ile fakülte arası 50 metre. Mescidi kapatınca üniversitedeki caminin imamı, Cuma hutbesinde 'Diğer fakültelerde açık dururken, üniversitemizin en eski fakültesi olan ziraat fakültesinde mescit Rusya'da olduğu gibi kapatılmıştır. Bu fakülteye 10 yabancıgelse, onlar için kilise açarlar' diye cemaati kışkırttı. Burası medrese değil, üniversite."

"DİNSİZ KÖPEK"
Ziraat Fakültesi'nde bulunan mescidi 2003 yılında oda ihtiyacı nedeniyle kapattığını belirten Prof. Dr. Fırat Cengiz, şöyle devam etti: "'Dinsiz köpek, yaptığın yanında kalmayacak. Önce kahpe hanımın, sonra sen öldürüleceksin. Veteriner bozuntusu hanımın geberdiğinde bize inanacaksın' yazılı 'Hizbullah-Allahu ekber' imzalı tehdit mektubu aldım." Cengiz, rektör Aşkın tutuklandıktan sonra 14 Ekim'de "Üniversiteli Müslüman Öğrenciler" imzasıyla dağıtılan ve Said-i Nursi'nin sözlerinden alıntı yapılan bir bildiride de kapattıkları mescidin açılmasının istendiğini söyledi.

SABAH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber