Altında yükselişin sonuna mı gelindi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 00:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kasım ayı ortasından beri kademeli olarak gerileyen altında şimdi sorulan soru yükselişte sonun gelip gelmediği.

Kasım ortalarında 1.750 dolara yükselen altının ons fiyatı kademeli olarak geri çekilmeye başladı. Hafta ortasında 1.700 dolarında altına gören altında geri çekilmenin ne kadar süreceği merak konusu.

Goldman Sachs'ın konuya dair yayınladığı raporda altında boğa piyasasının sonuna gelindiği belirtildi.

Goldman analisti Damien Courvalin altın fiyatlarında birincil sürükleyici olarak reel faiz oranı gösterilerek, FED'in agresif para politikası ile tarihi düşük seviyelerdeki faizin altının yükselmesinde destek olduğu belirtildi.

Ekonominin yavaş yavaş toparlanma sinyalleri gösterdiği kaydedilen açıklamalarda baş ekonomist Hatzius'ın 2013'te krizin biteceği savına dikkat çekildi. 2013'te ekonomide toparlanmanın görülmesi ile altındaki hızlı yukarı hareketin durulacağı belirtildi.

Altında zirvelerin görülmüş olduğu belirtilen raporda yeni yılla birlikte geri çekilme gözleneceği fakat bu geri çekilmenin sert bir şekilde gerçekleşmeyeceği belirtildi. Özellikle gündem de hala bir parasal genişleme ihtimalinin olması altında seviyelerin korunması aşamasında önemli olacağı kaydedilirken, zayıf büyüme kombinasyonun altın fiyatları üzerinde sınırlı destek sağlayacağı belirtildi.

Altının görünümün orta vadede ABD'nin ekonomik büyümesi ve reel faizlerde artış arasında sıkışmış olduğunu kaydeden Goldman Analisti, FED bilançosundaki genişlemenin de 2013 yılında altın fiyatları döngüsünde önemli olduğuna dikkat çekti.

Büyüme tarafındaki riskler ve mali uçurum kaygılarını hatırlatan Courvalin altında gelinebilecek en üst nokta olarak 1.850 doları işaret etti.

THE LİRA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber