Karla mücadelede yeni dönem

Isparta Belediyesi, kar yağışı sonrası kent merkezinde tıkanmayı önlemek için Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi oluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye altı bölgede 413 ekip 100 araçla karla mücadele edecek.

Isparta Belediyesi, kar yağışı sonrası krize anında müdahale etmek için karla mücadele koordinasyon merkezi kurdu. Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi'nin çalışma sistemini anlatan belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2004 yılında ilk belediye başkanı olduğu dönemdeki yoğun kar yağışında Belediye'nin yardıma ihtiyacı olduğu halde diğer kurumlardan yardım alamadığını söyledi. Şimdi belediyenin araç altyapısıyla karla etkin mücadele edebilecek durumda olduğunu belirten Günaydın, ?Isparta, karın yoğunluğuna göre 6 bölgeye ayrıldı. Kar yağmadan önce bu bölgelerde araç ve personel yerini alacak. Koordinasyon Merkezi'nin başkan yardımcılığı görevini Aydın Şanlıtürk üstlendi. Şanlıtürk, karla mücadelede sahada olacak. Hava raporu alınır alınmaz ekipler bölgelerine konuşlandırılacak? dedi.

24 SAAT MÜCADELE

Günaydın, tuzlama ve ilaçlamanın asfalta zarar verdiğini, solüsyon çalışması yapılacağını söyledi. Yeni dökülen asfaltlarda tuz kullanılmayacağını belirten Günaydın, solüsyon yönteminin daha ekonomik ve daha faydalı olduğunu açıkladı. Karla mücadelede gerekli araç altyapısına sahip olduklarını anlatan Günaydın, ?Kar yağışı sonrası şikayetleri almak için üç hat oluşturduk. Karla mücadelede çalışma yapacak tüm koordinasyon ekibi irtibatlarını telsiz veya telefonlarla yapacak ve tüm ekip verilen görevi eksiksiz yerine getirecek. Koordinasyon merkezi telefonlarda gelecek talimatları, şikayetleri ihtiyaçları not alacak koordinasyon amirine bildirecek. Karla mücadelesi sırasında tüm personelin izinleri kaldırılacak. Çalışacak tüm iş makinelerinin ve araçların arızaları ivedilikle giderilecek göreve hazır hale getirilecek. Solüsyon için özel bir tanker aldık. Bu araçla solüsyon asfalta dökülecek. Kar kalınlığının 5 santimetre'yi geçmesi ile birlikte tüm kar kürüme araçlarının çalışmaya başlayarak kar yağışı biter bitmez en geç 3 ila 5 saat içerisinde öncelikli olan yerlerin (hastaneler ve çevresi, otobüs güzergahları, ana arterler ve caddelerin) kar kürüme işlemleri bitirilecek. Meteorolojiden gelecek hava durumu raporuna göre buzlanma ve kar yağışı riski durumunda tüm ekiplerin alarma geçerek, yapacakları çalışmalar konusunda hazır durumda bekleyecek. Mücadele 24 saat sürecek? diye konuştu.

Koordinasyon Merkezi'nin çalışma programını doktora tezine benzeten Günaydın, ?Bu programı kendi ekibim hazırladı. Bu başka belediyelere örnek teşkil eder ama başaramazlar. Örneğin İstanbul elinde 2 bin aracı varsa bu programa göre 10 bin araçla çalışması lazım. Bu uygulama için üç yıl çalıştık ve son şeklini verdik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber