GMKA'nın ilk bilgilendirme toplantısı Çanakkale'de yapıldı

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), bu yıl çıkacağı 16 milyon lira bütçeli üçüncü mali destek programı için ilk bilgilendirme toplantısını Çanakkale'de gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Ticaret Borsası'nda yapılan toplantıda konuşan GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, programların Güney Marmara Bölgesi'ne hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ajansın üçüncü kez çıktığı mali destek programları için yapılan bilgilendirme toplantısına Çanakkale'den kaymakamlar, belediye başkanları, il müdürlüğü temsilcileri, oda başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Gündoğan, programın GMKA'nın üçüncü destek programı olduğunu ve üç başlık altında çıktıklarını kaydetti.

Bu çağrının bütçesinin 16 milyon lira olduğunu belirten Gündoğan, "Bu çağrıyı da hesaba katarsak üç çağrıda Güney Marmara bölgesine kullandırdığımız kaynak yaklaşık 44 milyon lira olacak. Bu rakama eş finansmanları da dahil ettiğimizde 80 milyon liralık bir kaynağı bölgemizde harekete geçirmiş olacağız." dedi.

Gündoğan, 2014-2023 yıllarını kapsayan Bölge Planı için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Çalışmalarımız 2013 yılı sonuna kadar devam edecek. Hedefimiz dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmiş güçlü Türkiye'ye güçlü destek veren bir bölge olmak." diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan GMKA uzmanları yeni çıkılan Mali Destek Programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve merak edilen sorulara cevaplandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber