Afetlerin Valisi: 3 sel ve 3 deprem felaketi yaşadı

Haber Giriş : 23 Ekim 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görev yaptığı illerde 3 sel ve 3 deprem felaketiyle karşı karşıya kalan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, afetler konusunda deneyim kazandı. Vali, bugünlerde zor günler geçiren İzmirliler'in hayatının normale dönmesi için çabalıyor.

İzmir'de 3 aydan bu yana Valilik görevini yürüten Oğuz Kağan Köksal'ın afetler konusunda yaşadığı şanssızlık İzmir'de de peşini bırakmadı. Görevli olduğu illerde felaketlerle karşı karşıya kalan talihsiz Vali, bugüne kadar ölümlerin yaşandığı 3 sel 3 de deprem yaşadı. Bu konuda artık deneyim kazanan Vali, geçtiğimiz hafta başından bu yana sürekli sarsıntıların yaşandığı İzmir'de de 24 saat hayatın normale dönmesi için çalışıyor.

FELAKETLER PEŞİNİ BIRAKMADI
Köksal Tekirdağ'daki Valilik görevinin ardından 1990 yılında atandığı Malatya'da sel felaketini yaşadı. 15 kişinin hayatını kaybettiği felakette çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı, kentin içme suyu şebekesi çöktü. Köksal 1992 yılında atandığı Denizli'de de hem sel hem de deprem felaketiyle karşı karşıya kaldı. Buradaki hizmetlerini tamamlayan Vali'nin görev yolculuğu 1996 yılında atandığı Adana'yla devam etti.

ADANA'DA 185 KİŞİ ÖLDÜ
Vali Adana'daki görevinin ikinci yılında, 27 Haziran 98'de oldukça yıkıcı olan Adana depremiyle karşılaştı. 6.3 şiddetindeki depremde çok sayıda ev çöktü, 185 kişi yaşamını yitirdi. Hatay'ı sular altında bırakan sel felaketi sırasında Ankara'da bulunan Köksal, Hatay Valisi Yener Rakıcıoğlu'nun emekli olması üzerine bu kente gönderildi. Vali, yaşadığı deneyimler sayesinde kente yaşamın normale dönmesi konusunda başarılı oldu. Vali Köksal son olarak, en büyüğü 5.9 şiddetinde olan ve İzmirlileri günlerdir uykusuz bırakan depremler dizisiyle karşı karşıya kaldı. Soğukkanlığını koruyan Vali, moralleri hayli bozulan olan İzmirlileri sürekli sakin olmaları ve deprem dedikodularına kulak asmamaları konusunda uyarıyor. Afetlere alışık ve kriz yönetimini iyi bilen Vali, hafta başındaki depremlerin ardından oluşturdukları kriz masasının günün 24 saati görev yaptığını söyledi.

"ŞANSSIZLIK DEĞİL, AVANTAJ"
Valisi Köksal, görev yaptığı her bölgede bir doğal afet yaşanmasını şanssızlık değil, avantaj olarak görüyor. Köksal, tecrübe kazanmış olmanın kendisi için sevindirici bir durum olduğunu belirterek, yaşadığı tecrübeler nedeni ile Ankara'da bulunduğu sırada Hatay'da meydana gelen deprem sırasında bölgeye gönderildiğini söyledi. Köksal, "İki ay orada görev yaptım. Afet yaşamak tabii ki çok üzücü. Ama görev yaptığım yerlerde gerçekleşen afetler beni tecrübeli ve güçlü bir yönetici haline getirdi. Bu benim için garip değil, şanssızlık hiç değil. Aksine sevindirici bir durum. Çünkü bir vali olarak şehrin her türlü afete hazır bulundurulması gerektiğini çok iyi öğrenmiş oluyorsunuz. Bu tecrübe hayat karşısında avantaja dönüşüyor. Türkiye gibi doğal afetlerin yoğun olduğu bir ülkede başta valilerin hazırlıklı ve hızlı bir yönetim sergileyebilmesi gerekir" şeklinde konuştu. İzmir halkına bir an önce binalarını güçlendirmeleri çağrısı yapan Vali Köksal, "İzmirliler biraz rahatladı. Bundan sonra daha güvenli ve korkusuz bir hayat yaşayabilmeleri için inşaatları daha sağlam yapmaları gerekiyor" dedi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber