Serbest kıyafet yönetmeliğini Bilecik'te uygulamaya başlayan ilk okul

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki Zehra Ulusay İlk ve Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığının serbest kıyafet yönetmeliğini Bilecik'te uygulamaya başlayan ilk okul oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda tek tip kıyafet uygulamasını kaldırmasının ardından, Bozüyük'te 230 öğrencisi bulunan Zehra Ulusay İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin tamamına yakını bugün okula serbest kıyafetle geldi.

Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ali Cica, okul velileri ile toplantı yaparak böyle bir karar aldıklarını aktararak, ailelerin uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi.

Öğrenciler ise uygulamayla ilgili çeşitli fikir ayrılıklarına düşerken, büyük bir çoğunluk okula sivil kıyafetle gelmekten ötürü memnun olduklarını dile getirdi.

8'inci sınıfta öğrenim gören bir kız öğrenci, okula resmi kıyafetle geldikleri zamanları hatırlatarak, "Okula resmi kıyafetle geldiğimiz zamanlarda, kıyafetimiz düzgün olmadığında disiplin kuruluna gidebiliyorduk. Sivil kıyafet uygulamasına geçilmesinin ardından bu sorunumuz ortadan kalkmış oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber