'Avuç İçi Kimlik Belirleme' sistemine geçildi

Muş'taki özel bir hastane, Türkiye'nin birçok ilinde başlatılan "Avuç İçi Kimlik Belirleme" sistemine geçti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Özel Şifa Hastanesi Başhekimi Dr. Burcu Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, hizmet sunumunda vatandaşın kimliğinin doğru olarak saptanması için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) böyle bir uygulama başlattığını söyledi.

Vatandaşın, bu sistemle T.C kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı veya biyometrik yöntemlerle kimlik tespit işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık hizmeti alabileceğini belirten Özçelik, şöyle konuştu:

"Yeni sistemle kimlik karışıklığı önlenecek. Bu sistemle vatandaşın daha kaliteli sağlık hizmeti alması hedefleniyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, Türkiye genelinde kimliğini ibraz ederek rahatlıkla istediği hastane de tedavi olabilecek. Uygulamayla vatandaşların hastaneye bizzat gelip veya gelmediği tespit edilecek. Böylece usulsüzlüğün de önüne geçilmiş olacak. SGK'nın, bu uygulamayı pilot bölge olarak belirlediği 20 ilde başlattı. İlimizde de ilk defa hastanemizde bu uygulamaya geçtik. Devlet hastanesi de yılbaşından itibaren bu uygulamaya geçecek. İlk etapta kayıt esnasında yoğunluklar yaşanacak. Kayıtlar tamamlandığında sistem sorunsuz ve daha güvenilir bir şekilde çalışacak. Hasta bir sefer kayıt yaptırdıktan sonra, bir daha kayda ihtiyaç duyulmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber