Sema törenleri internetten canlı izleniyor

Rıfat Yerlikaya - Konya Büyükşehir Belediyesi, 739.Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenlerini, internet üzerinden canlı olarak tüm dünyaya ulaştırıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sevgi, barış ve hoşgörü şehri Konya'da her yıl gerçekleştirilen Mevlana'nın Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, tüm dünyadan on binlerce insanı Konya'da buluşturuyor.

Bu yıl da 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Mevlana'yı anma törenleri, "Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü" ile başladı. Günler öncesinden biletlerin tükenmesi, otellerde boş yer kalmaması nedeniyle birçok kişi törenleri televizyon, gazete ve internet sitelerinden takip etme yoluna başvuruyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Mevlana'yı Anma Törenleri'ni "www.konya.bel.tr" internet adresinden canlı olarak tüm dünyaya ulaştıracaklarını söyledi.

-Mesnevi "iPhone, iPad ve android"de-

Sitede ayrıca "Hz. Mevlana" başlığı altında geçmiş yıllardaki sema törenleri, Mevlana Müzesi'nin canlı kamera görüntüleri ve Mevlana ile ilgili ayrıntılı bilgilerin sunulduğunu ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Tüm dünyadan on birlerce kişinin katılacağı Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne gelemeyenler, sema ayinlerini internet sitemizden izleyebilir. Geçen yıl hem Mevlana hakkında bilgi edinmek hem de sema törenlerini izlemek için dünyanın 40 farklı ülkesinden on binlerce kişi sitemizi ziyaret etmişti. Bu yıl da aynı ilginin artarak devam edeceğini düşünüyoruz."

Akyürek, bu yıl başlattıkları uygulamayla "iOS (iPhone, iPad)" ve

"android" işletim sistemine sahip cep telefonlarından Mevlana'nın ünlü eseri Mesnevi'nin 16 farklı dilde tercümesinin indirilerek, okunabileceğini sözlerini ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber