'Pişmanım' yazılı pankartla evine taktırdığı baz istasyonu için özür diledi

Kahramanmaraş'ta bir vatandaş komşularına sormadan bir GSM firması ile evinin çatısına baz istasyonu kurulması yıllık 5 bin 500 liraya anlaştı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fakat komşularının tepkisi üzerine geri adım atan vatandaş, GSM firmasını baz istasyonunu kurmamaya ikna edemeyince mahalleli ile birlikte evine kurulacak baz istasyonuna tepki gösterdi. 'Pişmanım' yazılı pankart taşıyan vatandaş, komşularına sormadan karar verdiği için mahalleliden özür diledi.

Binevler Mahallesi sakinleri, mahallelerinde bir GSM şirketi tarafından kurulması planlanan baz istasyonu nedeniyle eylem yaptı. Mahalledeki 23. Sokak'ta bulunan 2 katlı bir evin çatısına kurulmak istenen baz istasyonu nedeniyle komşular yağmurlu havaya rağmen baz istasyonuna tepki için bir araya geldi. 'Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz' diyerek rahatsızlıklarını dile getiren mahalle sakinleri, aralarında imza toplayarak Valiliğe şikayet dilekçesi verdiklerini belirtti.

Binevler Mahallesi'ndeki olay, 20 gün önce Ziya Kişi isimli vatandaşın özel bir GSM şirketiyle evinin çatısına baz istasyonu kurulması için anlaşma imzalamasıyla başladı. Anlaşma nedeniyle Ziya Kişi ve mahalle sakinleri arasında başlayan huzursuzluk, şirketin sözleşmeyi iptal etmeyeceğini bildirmesiyle arttı.

ÇOK PİŞMANIM ÇOK...!

Evinin çatısına baz istasyonu kurulması kararını tek taraflı aldığı için 'bin pişman' olduğunu söyleyen Ziya Kişi, ?GSM firmasından bir yetkili kapımızı çaldı. Evimin çatısına baz istasyonu kurmak istediklerini söyledi. Bende araştırma yaparak insan sağlığına zararı olmadığını öğrendim. Büyük hata yaparak komşularımın görüşünü almadan, şirketle kira bedeli yıllık 5 bin 500 TL'ye sözleşme imzaladım.? diye konuştu.

Bilmeyerek 10 yıllık sözleşmenin altına imza attığını belirten Kişi, şöyle konuştu; ?Baz istasyonunun kurulacağını duyan mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Komşularımla aramız açıldı. Evimde huzur kalmadı. Verdiğim kararın yanlış olduğunu kabul ediyorum. Hata yaptım. Baktım mahallemizde huzursuzluk çıkacak, baz istasyonu kurulmasından vaaz geçtim. Şimdi de şirket bana, sözleşme nedeniyle alınan karardan dönmeyeceğini, gerekirse polis yardımıyla baz istasyonu kurulumunu yapacağını söylüyor. Konuyla ilgili avukatla görüşerek sözleşmeyi tek taraflı fesih etmek istedik. Bu kez de '200 bin TL' tazminat ödemem gerektiği söylendi. Bilişim Teknolojileri Mersin Bölge Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Yetkililerden yardım istiyorum. Mahallemizde huzursuzluk istemiyorum. Baz istasyonunu başka bir yere kursunlar?.

Binevler Mahallesi Muhtarı Fatih Doğan ise baz istasyonu nedeniyle mahalle sakinlerinin tedirgin olduğunu belirtti. 50 aileden imza topladıklarını ve şikayet dilekçesi yazarak durumu yetkililere bildirdiklerini aktaran Doğan, ?Tepkimizi dile getirdik. Şu ana kadar olumlu veya olumsuz bir cevap alamadık. Ziya bey GSM şirketiyle bir anlaşma yapmış. Mahalleli bu duruma tepki gösterdi. Yanlış bir karar aldığını kabul eden Ziya beyde geri adım attı. Fakat şirket sözleşme nedeniyle baz istasyonunun kurulacağını söylüyor. Sırf bu yüzden mahalle sakinleri arasında husumet çıkmasını istemiyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber