Tarım desteklerinde sekizinci proje çağrısı devam ediyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) 23 Kasım 2012 tarihinde başlattığı 'Sekizinci Başvuru Çağrı İlanı' devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sekizinci proje başvuru dönemi 17 Aralık 2012 tarihinde başlayacak ve projeler TKDK Konya İl Koordinatörlüğünde kabul edilecek.

TKDK Konya İl Koordinatörü Ali Ergin, Avrupa Komisyonu'ndan yetki devrini aldıkları 29 Ağustos 2011 tarihinden bu yana 7 Proje Başvuru dönemini bitirdiklerini ve bu dönemlerde Konya'da 23 projeye destek verdiklerini açıkladı. Desteklenmeye değer bulunan 23 projenin toplam yatırım tutarının 50 milyon TL olduğunu belirten Ali Ergin, yatırımın sonunda 23 milyon TL karşılıksız destek verlieceğini kaydetti. Ali Ergin, "Yatırımlarına başlayan başvuru sahiplerinden 10'u yatırımlarını bitirip, destek ödemesini aralıkta talep edecekler. Şu ana kadar yatırımları bitmiş olan 6 projenin Ödeme Talep Paketleri kurumumuza teslim edilmiş olup, değerlendirmeleri devam etmektedir." dedi.

Halen devam eden 'Sekizinci Başvuru Çağrı İlanı' hakkında bilgi veren Ali Ergin, bu dönemde yatırımcıların lehine büyük değişiklikler yapıldığını belirtti. Ergin'in verdiği bilgilere göre, bu çağrı döneminde süt ve et üreten tarımsal işletmelere, işleme ve pazarlama tesislerine yönelik şartlarda iyileştirmeler yapıldı. Ayrıca 'Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi' amacıyla desteklerin kapsamı geliştirildi.

Ali Ergin, istekli çiftçilerin IPARD Programı hakkında detaylı bilgiye, kurumun www.tkdk.gov.tr adresinden, Kule Plaza'daki Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörlüğünden ya da 4448535 nolu telefondan ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber